A szombati tüntetés és a vasárnapi biciklis felvonulás is megkavarja a budapesti közlekedést

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Szombat délután és este demonstráció miatt útlezárásokra kell számítani Budapesten a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy Zsilinszky út–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó út–Erzsébet híd útvonalon - írja a BKK. A Szabad sajtó út irányonkénti belső forgalmi sávjait már reggel 6 órától lezárják, ezért ott irányonként egy-egy sávon haladhat csak a forgalom. 

Vasárnap 15 és 22 óra között rendezik az I Bike Budapest kerékpáros felvonulást Budapesten, amire több mint tízezren jelentkeztek. Többek között a Krisztina körút, a Lánchíd, az Erzsébet híd Pest irányú útpályája, a Budai alsó rakpart és az Andrássy út lezárásával kell számolni. A Tabántól induló és a Városligetben véget érő rendezvény idején számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul. 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál fesztiválzáró promenádja miatt az Andrássy utat már vasárnap délelőtt lezárják a forgalom elől. Aki a belvárosba tart, annak délután, illetve este érdemes a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban a metróvonalak egyikét választania - tanácsolja a BKK, amelynek honlapján megtalálhatók a részletek.