A szombati tüntetés és a vasárnapi biciklis felvonulás is megkavarja a budapesti közlekedést

közlekedés
2018 április 20., 14:23
comments 167

Szombat délután és este demonstráció miatt útlezárásokra kell számítani Budapesten a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy Zsilinszky út–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó út–Erzsébet híd útvonalon - írja a BKK. A Szabad sajtó út irányonkénti belső forgalmi sávjait már reggel 6 órától lezárják, ezért ott irányonként egy-egy sávon haladhat csak a forgalom.

Vasárnap 15 és 22 óra között rendezik az I Bike Budapest kerékpáros felvonulást Budapesten, amire több mint tízezren jelentkeztek. Többek között a Krisztina körút, a Lánchíd, az Erzsébet híd Pest irányú útpályája, a Budai alsó rakpart és az Andrássy út lezárásával kell számolni. A Tabántól induló és a Városligetben véget érő rendezvény idején számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál fesztiválzáró promenádja miatt az Andrássy utat már vasárnap délelőtt lezárják a forgalom elől. Aki a belvárosba tart, annak délután, illetve este érdemes a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban a metróvonalak egyikét választania - tanácsolja a BKK, amelynek honlapján megtalálhatók a részletek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.