Szabó Szabolcs arra utalgat, hogy beül az LMP frakciójába

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Átvette megbízólevelét Szabó Szabolcs, és ebből az alkalomból blogbejegyzésben vetett számot múlttal és jövendővel.

Köszönetet mondott 

  • annak az 23.637 szavazónak, akik lehetővé tették a nagyarányú győzelmet Németh Szilárddal szemben,
  • „nem beszélve azokról a jelölt társaimról, akik a kampány hajrájában visszaléptek a javamra.”

Aztán viszont rátér arra, hogy

  • „újra fideszes kétharmaddal nézünk szembe. Kutya nehéz négy év áll előttünk.”
  • „Másrészt nekem külön fájdalmas, hogy a pártom, az Együtt, nem jutott be a Parlamentbe, sőt az 1 százalékot sem érte el.” 

Harmadrészt további nehéz személyes döntéseket is meg kell hoznom - szövi tovább gondolatainak fonalát Szabó. „Az Együtt elnökségének tudtával és a véleményük kikérésével nekem most egy olyan frakciót kell találnom, amely befogad, és amely részeként erősen és határozottan tudom képviselni a jövőben is a választóim érdekeit, egyben pedig küzdeni tudok a NER ellen.”

„Elhihetik, hogy nem könnyű a helyzetem”

- írja őszinte hangütésben Szabó, aki nyugtázza, hogy frakciótagként például több felszólalási vagy interpellálási lehetősége lesz, de „bármelyik frakcióba is ülök be, a többi párt szimpatizánsai felteszik majd a kérdést: miért nem a mi pártunk frakciójába ültél?” 

Az Együtt politikusa itt elkezdi körülírni, hogy melyik frakció mellett döntött:

  • Engem egy dolog motivál a döntésnél: az Együttben vallott értékekhez legközelebb álló párt frakciójával tudjak együtt dolgozni Csepelért és Soroksárért. 
  • Olyan párt frakciójának tudok csak tagja lenni, amelyik visszaléptette a jelöltjét a javamra, hiszen mi közösen nyertük meg a választást Csepelen és Soroksáron. 
  • Olyan párt frakcióját tudom csak választani, amelyik tagjaként hozzájárulhatok annak az új pólusnak a kiépítéséhez, ami az Együtt célja volt hosszú ideje. 

Ennek a leírásnak viszont egyetlen párt felel meg, hiszen a Momentum bár visszalépett Szabó javára, de ők nem jutottak be, a szocialista Bangóné pedig visszalépett ugyan, de direkt kerülte annak kimondását, hogy Szabó javára. Ráadásul az MSZP-Párbeszéd vagy a DK frakció ráadásul elég messze van az „új pólustól”.

Vagyis marad az LMP, amelynek így 9 főre nőhet a frqakciója.

Szabó végül azt is leszögezi, hogy „én pont ugyan az a baloldali gondolkodású ember maradok, aki eddig is voltam”, amit azért kell hangsúlyoznia, mert az LMP ugye nem baloldali.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.