Felcsút környékére máris 5,5 milliárdos fejlesztéseket terveznek

A napi.hu egy minisztériumi forrástól úgy értesült, "aktív turizmus fejlesztése" címen újabb fejlesztések várhatóak a Vál-völgyi kisvasút nyomvonalán és a Pancho Aréna területén.

A döntés-előkészítő kiadvány szerint összesen 5,5 milliárd forintba kerülhetnek a Felcsúthoz és környékéhez köthető, egyelőre csak koncepció szintjén létező projektek, amelyek megvalósítását a 2018-2022 közötti időszakra ütemeznék.

Hogy mik lennének ezek?

A Vál-völgyi Kisvasút nyomvonalán zöldfelületi fejlesztéseket terveznek és egyedi élménypontokat alakítanának ki. Új megállóhelyek létesülnének, az erdős-völgyes természeti környezetben korhű, autentikus őrházakat telepítenének. 2,5 milliárd forint.

A felcsúti Pancho Arénában Puskás Ferenc életét, fennmaradt tárgyi emlékeit bemutató új kiállítási helyszín jöhet létre. 1,5 milliárd forint.

Utóbbi projekt célja, hogy "a folyamatosan növekvő igényeket kielégítve egy olyan méltó kiállítást hozzon létre, mely során a turisták folyamatosan, több nyelven elérhető interaktív formában megismerkedhetnek a legendás futballista életével, fennmaradt tárgyi emlékeivel, valamint mindazokkal a sikerekkel, amelyeket válogatottként klubszínekben élete során elért". Amely azért is érdekes, mert Puskás Ferencnek soha semmi köze nem volt Felcsúthoz, pláne az Orbán Viktor kertje végébe épített stadionhoz.

A Váli-záportározó turisztikai hasznosítása. A vízfelületbe illeszkedő szigeten, félszigeten tematikus játszótér kap helyet, kirándulóutak kerülnek kijelölésre, továbbá vízi kalandparknak is otthont ad a terület. 1,5 milliárd forint.

A tervezett attrakciók projektgazdája a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt. és konzorciumi partnerei lehetnek. A lap minderről megkérdezte az MTÜ Zrt.-t, ők annyit mondtak, hogy az említett ügyekben nem született kormánydöntés.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.