Felcsút környékére máris 5,5 milliárdos fejlesztéseket terveznek

A napi.hu egy minisztériumi forrástól úgy értesült, "aktív turizmus fejlesztése" címen újabb fejlesztések várhatóak a Vál-völgyi kisvasút nyomvonalán és a Pancho Aréna területén.

A döntés-előkészítő kiadvány szerint összesen 5,5 milliárd forintba kerülhetnek a Felcsúthoz és környékéhez köthető, egyelőre csak koncepció szintjén létező projektek, amelyek megvalósítását a 2018-2022 közötti időszakra ütemeznék.

Hogy mik lennének ezek?

A Vál-völgyi Kisvasút nyomvonalán zöldfelületi fejlesztéseket terveznek és egyedi élménypontokat alakítanának ki. Új megállóhelyek létesülnének, az erdős-völgyes természeti környezetben korhű, autentikus őrházakat telepítenének. 2,5 milliárd forint.

A felcsúti Pancho Arénában Puskás Ferenc életét, fennmaradt tárgyi emlékeit bemutató új kiállítási helyszín jöhet létre. 1,5 milliárd forint.

Utóbbi projekt célja, hogy "a folyamatosan növekvő igényeket kielégítve egy olyan méltó kiállítást hozzon létre, mely során a turisták folyamatosan, több nyelven elérhető interaktív formában megismerkedhetnek a legendás futballista életével, fennmaradt tárgyi emlékeivel, valamint mindazokkal a sikerekkel, amelyeket válogatottként klubszínekben élete során elért". Amely azért is érdekes, mert Puskás Ferencnek soha semmi köze nem volt Felcsúthoz, pláne az Orbán Viktor kertje végébe épített stadionhoz.

A Váli-záportározó turisztikai hasznosítása. A vízfelületbe illeszkedő szigeten, félszigeten tematikus játszótér kap helyet, kirándulóutak kerülnek kijelölésre, továbbá vízi kalandparknak is otthont ad a terület. 1,5 milliárd forint.

A tervezett attrakciók projektgazdája a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt. és konzorciumi partnerei lehetnek. A lap minderről megkérdezte az MTÜ Zrt.-t, ők annyit mondtak, hogy az említett ügyekben nem született kormánydöntés.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.