Hadházy Ákos életében először járt a köztévében, de szerinte többé nem hívják, mert végig a korrupcióról és a propagandáról beszélt

politika
2018 április 22., 05:20
comments 329

Sosem szabad azt mondani, hogy soha. Két héttel a választások után az LMP nemrég lemondott társelnökének is összejött, hogy életében először járhatott a köztévé stúdiójában. Igaz, utána arról írt a Facebookoon, hogy valószínűleg egyben az utolsó alkalom is ez volt, mert a korrupcióról és a kormányzati propagandáról beszélt. 

link Forrás

Eredetileg arról akarták kérdezni, hogy akkor tényleg szétesik-e az LMP, de Hadházy megkérdezte a műsorvezetőtől, emlékszik-e, mit mondott itt legutóbb, amikor leleplezte, hogyan éltek vissza Farkas Flóriánék a romáknak szánt pénzekkel. A műsorvezetőnek nem rémlett. A politikus elmondta, hogy azért nem emlékezhet, mert a másfél éves társelnöksége alatt egyszer sem hívták be.  

Hadházy szerint az ellenzék választási veresége nem csak a belső feszültségeken múlt, hanem azon is, hogy az állam milliárdokat költött olyan hazugságok terjesztésére, hogy az ellenzék csak azért beszél a korrupcióról, mert menekültek millióit akarja behozni. Másrészt elmondta, hogy a menekültválságot az ellenzék is nagy problémának tartja, de nem kérdezték őket ezekről a témákról. Hozzátette, hogy nem csak ez az egy probléma van Magyarországon, de nem engedték azt sem, hogy a közmédiában a leromló kórházakról vagy az iskolákról beszéljenek. 

Az állami tévé műsorvezetője közben bizonygatta, hogy ők hívták az LMP politikusait, de Hadházy szerint nem történt ilyen. Egyébként is léteznek más csatornák is. Az ellenzék életképtelenségét sulykoló csatorna munkatársa szerint az ellenzék egyébként sem tudott kormányképesnek látszani. 

Csak a büntetés után mehettek be ellenzékiek

Egyébként a kampány alatt a közmédia csak azután hívott meg ellenzéki politikusokat a műsoraiba, hogy a Nemzeti Választási Bizottság után a Kúria is kimondta, hogy ez a dolguk. Mellé egymilliós bírságot is kaptak az egyoldalúság miatt. 

A köztévé még tiltakozott is a döntés ellen, mert a közpénzből működő csatorna szerint „nem várható el a médiaszolgáltatótól, hogy egy adott üggyel kapcsolatban valamennyi létező álláspontot felderítsen, nem kötelezettsége, hogy minden egyes nyilvánosságra hozott véleményt, azok képviselőivel együtt megjelenítsen”. Végül az ellenzéki pártok vezetői egyenként 5 percet kaptak, hogy az állami tévében szerepelhessenek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.