Juhász Péter bement a köztévébe, és nyolc percen keresztül beszélt azokról a fideszes ügyekről, amelyeket a híradóban nem látott

POLITIKA
2018 március 23., 22:23
comments 441

Nagyot megy pénteken a köztévé választási műsora: az MKKP jelöltje végigkotkodálta az interjút, előtte azonban az Együtt politikusa, Juhász Péter volt a vendég. Ennyi ellenzéki politikust rég nem lehetett látni az adófizetői pénzből (közel 80 milliárd forintból) fenntartott tévében, az apropó most az, hogy a választás miatt az MTVA-nak ötpercnyi műsoridőt kell biztosítania minden országos listát állító pártnak.

Ezt pedig az ellenzéki pártok képviselői többnyire arra használják fel, hogy jól leszidják a köztévét, vagy a Fidesznek kellemetlen ügyeket emlegetnek fel, hiszen azokkal az MTVA nagyon csínján, vagy sehogy sem szokott foglalkozni.

Juhász Péter ezt a kettőt összekombinálta, és rögtön azzal indított, hogy ugyan őt úgy konferálták fel, hogy az MTVA a törvényi kötelezettségén túl is biztosít megjelenési lehetőséget a pártoknak, ő viszont már négy éve, az előző választás óta nem volt a tévében. “Mikor jöhetek újra? - kérdezte.

A riporter pedig a válaszával kicsit mellélőtt:

link Forrás

Juhász ezután felsorolt három, a kormánypártok számára elég kellemetlen pénteki hírt, amelyről azt állította, hogy nem látta, hogy azokról a közmédia beszámolt volna. Ezek:

Juhászt azt is felemlegette, hogy négy éve a választások előtt a közmédia még nagyon aktívan beszámolt Simon Gábor szocialista képviselő eltitkolt vagyonáról, Szabó Zsolt pénze viszont annyira már nem érdekli őket.

link Forrás

De beszélt Mészáros Lőrinc vagyonáról, Orbán Ráhel milliós tandíjjáról is, és mutatott képeket az Orbán-család tulajdonában lévő hatvanpusztai majorról is. Végül aztán visszakanyarodott oda, hogy mikor fogják legközelebb behívni valamelyik műsorba őt, vagy bármelyik másik ellenzéki képviselőt.

A riporter a kérdésekre csupán annyit tudott válaszolni, hogy nem ő a műsor szerkesztője, így nincs hatásköre erre választ adni, végül azonban pedzegette azt is, hogy “egyes politikai szereplők súlyától függ, hogy mekkora médiafelülethez jutnak”:

link Forrás

“Más szereplők sem jutottak be ide többet, ezt Ön is tudja” - válaszolta Juhász.

Az egész interjút itt nézheti meg:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.