Juhász Péter bement a köztévébe, és nyolc percen keresztül beszélt azokról a fideszes ügyekről, amelyeket a híradóban nem látott

2018 március 23., péntek 22:23
448

Nagyot megy pénteken a köztévé választási műsora: az MKKP jelöltje végigkotkodálta az interjút, előtte azonban az Együtt politikusa, Juhász Péter volt a vendég. Ennyi ellenzéki politikust rég nem lehetett látni az adófizetői pénzből (közel 80 milliárd forintból) fenntartott tévében, az apropó most az, hogy a választás miatt az MTVA-nak ötpercnyi műsoridőt kell biztosítania minden országos listát állító pártnak.

Ezt pedig az ellenzéki pártok képviselői többnyire arra használják fel, hogy jól leszidják a köztévét, vagy a Fidesznek kellemetlen ügyeket emlegetnek fel, hiszen azokkal az MTVA nagyon csínján, vagy sehogy sem szokott foglalkozni.

Juhász Péter ezt a kettőt összekombinálta, és rögtön azzal indított, hogy ugyan őt úgy konferálták fel, hogy az MTVA a törvényi kötelezettségén túl is biztosít megjelenési lehetőséget a pártoknak, ő viszont már négy éve, az előző választás óta nem volt a tévében. “Mikor jöhetek újra? - kérdezte.

A riporter pedig a válaszával kicsit mellélőtt:

Juhász ezután felsorolt három, a kormánypártok számára elég kellemetlen pénteki hírt, amelyről azt állította, hogy nem látta, hogy azokról a közmédia beszámolt volna. Ezek:

Juhászt azt is felemlegette, hogy négy éve a választások előtt a közmédia még nagyon aktívan beszámolt Simon Gábor szocialista képviselő eltitkolt vagyonáról, Szabó Zsolt pénze viszont annyira már nem érdekli őket.

De beszélt Mészáros Lőrinc vagyonáról, Orbán Ráhel milliós tandíjjáról is, és mutatott képeket az Orbán-család tulajdonában lévő hatvanpusztai majorról is. Végül aztán visszakanyarodott oda, hogy mikor fogják legközelebb behívni valamelyik műsorba őt, vagy bármelyik másik ellenzéki képviselőt.

A riporter a kérdésekre csupán annyit tudott válaszolni, hogy nem ő a műsor szerkesztője, így nincs hatásköre erre választ adni, végül azonban pedzegette azt is, hogy “egyes politikai szereplők súlyától függ, hogy mekkora médiafelülethez jutnak”:

“Más szereplők sem jutottak be ide többet, ezt Ön is tudja” - válaszolta Juhász.

Az egész interjút itt nézheti meg:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt