Több mint egymilliárd forintot parkoltat a belize-i cége számláján Szabó Zsolt fideszes államtitkár

POLITIKA
2018 március 23., 05:31
comments 601

A fideszes Szabó Zsolt négymillió-nyolcszázhatvanötezer-ötszáztizenegy dollárt, vagyis több mint egymilliárd-kétszázmillió forintot parkoltat Belize-ben, egy offshore cég a bankszámláján - írja a Magyar Nemzet a hozzá eljutott dokumentumok alapján. Papíron a cég igazgatója az államtitkár és felesége. A lap szerint Szabó Zsolték családi vállalkozása, az Exact-Cont Kft. ugyanarra a hatvani címre van bejegyezve, mint amelyik a dokumentumok egyikén szerepel.

photo_camera Szabó Zsolt államtitkár Fotó: kormany.hu

A Joy World Enterprise Limitedet  2013. június 10-én jegyezték be. A cég azonban az államtitkár vagyonbevallásaiban nem szerepel.  A lap szerint a papírokban feltűnő offshore közvetítőcég, a Fidelity valós társaság, a nevében aláíró Shirlee Cornejo is létező személy, ahogyan a közjegyző, Aldo G. Reyes is, aki pecséttel, okmánybélyeggel ellátott dokumentumban igazolta, hogy a laphoz eljutott iratok hiteles másolatok. 

A cég számlájának éves fenntartási költsége 300 dollár, ezt az összeget a 2017. év végéig fizették csak meg, ezért a Belize Bank zárolta a betétet, feloldani a pénz befizetésével lehetne.

Szabó Zsolt amellett, hogy Hatvan országgyűlési képviselője, egyben a Nemzeti Fejlesztési minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára is. 

Lázár János nemrég azért bírálta Szabó Zsoltot, mert a fideszes belharcok miatt Hatvan városa jóval kevesebb fejlesztési pénzt kapott, mint a környező települések.  Szabó államtitkár szerint rossz minőségű pályázatokat adtak be, a polgármester szerint viszont többszöri is előfordult, hogy utólag módosítottak a kiíráson, hátrányos helyzetbe hozva ezzel Hatvant. Lázár erről azt mondta, hogy Szabó súlyos hibát követett el.  

Szabó Zsolt a lap kérdéseire egyelőre nem reagált. 

Helyreigazítás: A 2018. március 23. napján megjelent „Több mint egymilliárd forintot parkoltat a belize-i cége számláján Szabó Zsolt fideszes államtitkár” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Szabó Zsolt több, mint egymilliárd-kétszázmillió forintot parkoltat Belize-ben egy offshore cég bankszámláján. Valótlanul állítottuk, hogy papíron a cég igazgatója az államtitkár és felesége.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt