Michael Bloomberg zsebből kifizeti a párizsi klímatagdíjat az USA helyett

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

New York volt polgármestere, a milliárdos Michael Bloomberg bejelentette, hogy írni fog egy csekket 4,5 millió dollárról, hogy kifizesse az USA idei pénzügyi kötelezettségét a párizsi klímaegyezménynek megfelelően, annak ellenére, hogy Donald Trump tavaly bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép az egyezményből.

Fotó: STR/AFP

Bloomberg egy, a CBS-nek adott interjúban azt mondta, csak az idei összeget fizeti ki, és reméli, hogy jövőre már Trump meggondolja magát, és visszalépteti az országot az egyezménybe. A Trump-kormány ellenzi az egyezményt (ezzel az USA az egyetlen ilyen ország), és több környezetvédelmi szabályozást is eltörölt. (Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.