Michael Bloomberg zsebből kifizeti a párizsi klímatagdíjat az USA helyett

külföld
2018 április 22., 14:55
comments 156

New York volt polgármestere, a milliárdos Michael Bloomberg bejelentette, hogy írni fog egy csekket 4,5 millió dollárról, hogy kifizesse az USA idei pénzügyi kötelezettségét a párizsi klímaegyezménynek megfelelően, annak ellenére, hogy Donald Trump tavaly bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép az egyezményből.

photo_camera Fotó: STR/AFP

Bloomberg egy, a CBS-nek adott interjúban azt mondta, csak az idei összeget fizeti ki, és reméli, hogy jövőre már Trump meggondolja magát, és visszalépteti az országot az egyezménybe. A Trump-kormány ellenzi az egyezményt (ezzel az USA az egyetlen ilyen ország), és több környezetvédelmi szabályozást is eltörölt. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.