871,9 milliárd forint az első negyedévben az államháztartási hiány

A helyzethez képest meglehetősen semleges hangvételű közleményt adott ki a Nemzetgazdasági Minisztérium, melyben arról írnak, 

az év első három hónapját 871,9 milliárd forintos hiánnyal zárta 

az államháztartás központi alrendszere. A kormány idén 2,4%-os hiánycéllal számol az államadósság arányának további csökkenése mellett.

2017-ben 198,1 milliárd forint volt a hiány a negyedéves zárásnál.

Január-márciusban a központi költségvetés hiánya 882,8 milliárd forint volt, az
elkülönített állami pénzalapok 16,3 milliárd forintos deficittel zártak, a
társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 27,2 milliárd forintos többletet értek el. Idén márciusban 345,3 milliárd forint lett a havi hiányadat, ezt a közleményben azzal magyarázzák, hogy az előző év azonos időszakához képest az olyan fejlesztések mellett, mint a Modern Városok Program és az Egészséges Budapest Program 

lényegesen magasabban alakultak a szakmai fejezeti kezelésű előirányzatok uniós kiadásai. 

Említik, hogy márciusban „a költségvetés mozgástere lehetővé tette, hogy minden nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy egyszeri, 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kaphasson, melynek összértéke 27,7 milliárd forintot tett ki”. 

(via hvg)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.