Közbeszerzés nélkül vásárolt a kormány mentőhelikoptereket

Kilenc mentőhelikoptert vásárolt a kormány közbeszerzés nélkül, ez a Magyar Közlöny legutóbbi számából derült ki. A több mint 13 milliárd forint értékű beszerzéshez a pénzt a rendőrség számára elkülönített költségvetési fejezetből állja az állam.

Márciusban írtuk, hogy a kormány közbeszerzés nélkül költ el a kormány több száz milliárdot, Vadai Ágnes akkor azt mondta az MTI-nek, sok éves pályafutása alatt ilyet még nem látott, „végjátékszerű padláskisöprés látszódik”.

A Népszava vasárnap arról írt, 8-10 éves, norvég helikoptereket vesz a kormány új áron. 

(via HírTV)

A címlapfotó illusztráció.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.