Közbeszerzés nélkül vásárolt a kormány mentőhelikoptereket

gazdaság
2018 április 23., 04:46
comments 106

Kilenc mentőhelikoptert vásárolt a kormány közbeszerzés nélkül, ez a Magyar Közlöny legutóbbi számából derült ki. A több mint 13 milliárd forint értékű beszerzéshez a pénzt a rendőrség számára elkülönített költségvetési fejezetből állja az állam.

Márciusban írtuk, hogy a kormány közbeszerzés nélkül költ el a kormány több száz milliárdot, Vadai Ágnes akkor azt mondta az MTI-nek, sok éves pályafutása alatt ilyet még nem látott, „végjátékszerű padláskisöprés látszódik”.

A Népszava vasárnap arról írt, 8-10 éves, norvég helikoptereket vesz a kormány új áron. 

(via HírTV)

A címlapfotó illusztráció.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.