Közbeszerzés nélkül vásárolt a kormány mentőhelikoptereket

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kilenc mentőhelikoptert vásárolt a kormány közbeszerzés nélkül, ez a Magyar Közlöny legutóbbi számából derült ki. A több mint 13 milliárd forint értékű beszerzéshez a pénzt a rendőrség számára elkülönített költségvetési fejezetből állja az állam.

Márciusban írtuk, hogy a kormány közbeszerzés nélkül költ el a kormány több száz milliárdot, Vadai Ágnes akkor azt mondta az MTI-nek, sok éves pályafutása alatt ilyet még nem látott, „végjátékszerű padláskisöprés látszódik”.

A Népszava vasárnap arról írt, 8-10 éves, norvég helikoptereket vesz a kormány új áron. 

(via HírTV)

A címlapfotó illusztráció.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.