Szabó Szabolcs az LMP frakciójába ül be

politika
2018 április 27., 12:13
comments 134

Szél Bernadett lesz az LMP kilencfős parlamenti frakciójának vezetője - jelentette be a párt társelnöke pénteken Siófokon az LMP kihelyezett frakcióülése után. Demeter Márta, Keresztes László Lóránt és Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettesként fog dolgozni.

Szabó Szabolcs az Együtt csepeli-soroksári választókerületben mandátumot nyert politikusa bejelentette, hogy nem függetlenként folytatja az Országgyűlésben, hanem egy olyan csapathoz, az LMP-hez csatlakozik, akikkel leginkább egyet tud érteni politikai-ideológiai szempontból. Hozzátette, az LMP-vel az új pólus kiépítésének szükségességét is hasonlóan látják.

Szabó Szabolcs
photo_camera Szabó Szabolcs Fotó: Illyés Tibor

Az LMP az országgyűlési választásokon egyéniben egy, listán pedig hét mandátumot szerzett. A kilencfős parlamenti frakciót az Együtt egyéni választókerületből bekerült politikusának csatlakozásával alkotják. 

Az Országgyűlésben az LMP adja a fenntartható fejlődés bizottságának elnökét. A frakcióülésen  Schmuck Erzsébet választották meg a posztra. A honvédelmi bizottságba Demeter Mártát a költségvetési bizottságba pedig Csárdi Antalt jelölik alelnöknek.

A Lehet Más a Politika új parlamenti frakciójának tagjai: Ungár Péter, Csárdi Antal, Keresztes László Lóránt, Demeter Márta, Gémesi György, az Új kezdet elnöke, Schmuck Erzsébet, Szél Bernadett , Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs.
photo_camera Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Gémesi György, aki az Új Kezdet és az LMP választási együttműködésének köszönhetően jutott be az Országgyűlésbe, megtartja gödöllői polgármesteri tisztségét. Bár az országgyűlési képviselői mandátumát felveszi, az alakuló ülésen részt vesz, de a polgármesteri és az országgyűlési képviselői tisztsége közti összeférhetetlenséget a törvényes határidőn belül feloldja. A parlamentbe Hohn Krisztina, a Baranya megyei Mánfa község polgármestere fogja követni, akit az Új Kezdet csütörtöki választmányi ülésén a három legeredményesebben végzett jelöltjük közül titkos szavazással választottak ki. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.