Ezrek menekülnek Mianmar Kachin államából, mert a hadsereg harcol a lázadókkal

Április eleje óta nagyjából 4000 ember veszíthette el az otthonát Mianmarban, miután kiújultak a harcok Kachin állam nagyobb autonómiáért harcoló lázadói és a mianmari hadsereg között. A Kachin Függetlenségi Szervezet állásait a hadsereg tüzérséggel és légicsapásokkal igyekszik felszámolni, óriási károkat okozva.

A több ezer menekülő még több embert hagyott hátra a Kínával határos konfliktuszónában, és még segélyszervezetek sem tudnak eljutni hozzájuk, mert a mianmari kormány ezt akadályozza.

Kachin államban főleg keresztények élnek, akik már a hatvanas évek óta szeretnének nagyobb autonómiát szerezni a többségében buddhista államban.

Megfigyelők szerint most azért váltak sokkal hevesebbekké a harcok, mert az ország déli részén zajló rohingya-válság elterelte a nemzetközi figyelmet, a hadsereg pedig ezért keményebben próbált odacsapni a lázadóknak Kachin államban. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.