A 444 indulásakor írtunk egy cikksorozatot, és rögtön törvényt is módosított miatta a Fidesz

Több 444 videó?
Szeretném

Nagyjából az újság 2013-as indulásával egyidőben a 444 kikérte az országgyűléstől a parlamenti frakciók szerződéseinek listáját. 2013. május 16-án elkezdtük publikálni a dokumentumokat a Zsebpénz 2013 sorozatban, hogy bemutassuk, kitől kapnak tanácsot a pártok, és kiknek fizetnek különböző jogcímeken apanázst.

A 444 indulása óta eltelt öt évben nagyot változott Magyarország, ma már mások a nagyságrendek.

Az a cikksorozat mindenesetre olyan jól sikerült, hogy a Fidesz részben amiatt nyújtotta be a közérdekű adatok megismerését korlátozó, első Ne-zavarj-épp-lopok törvényt, amit aztán még több hasonló követett.

A 2013-as sorozatunkból lehetett megtudni, hogy a Fidesz-frakció hogyan pénzelte közvetlenül a Pesti Srácok kiadóját, hogyan csatornáztak politikusok közpénzt a családtagjaiknak, vagy hogy milyen minőségű anyagokért fizettek a pártok tanácsadóiknak.

Mostantól egy hónapon át föl-fölidézünk néhány multaságos/emlékezetes/emlékezetesen mulatságos pillanatot a 444 első öt évéből, és gyűjtjük a muníciót a következő ötre.

Ha szerinted is fontos dolgokat derítettünk ki, és mutattunk be az elmúlt években, és szeretnéd, ha folytatnánk a munkát, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!