18 százalékot zuhantak a Tinder részvényei, miután a Facebook bejelentette a randiappját

2018 május 2., szerda 10:17
94

Kedden 18 százalékot esett a Tindert tulajdonló Match Group részvényeinek értéke, miután tegnap Mark Zuckerberg bejelentette, hogy üzembe áll a Facebook Dating, az oldal hivatalos randiappja. 

A Tinder ezzel komoly versenytársat kap, 

hiszen a társkereső piacon alapvető fontosságú, hogy minél több személyes adatot tudjon rólad a program, márpedig a Facebookkal ebben csak kevesen versenyezhetnek.

Mark Zuckerberg a Facebook éves fejlesztői konferenciáján osztja meg gondolatait Fotó: JOSH EDELSON/AFP

Zuckerberg bejelentése ugyanakkor kényes időszakban érkezik, hiszen az adatlopási botrány miatt - legalábbis a tengerentúlon - tömegesen hagyják ott a Facebookot a felhasználók, és nyilván sokaknak lesznek kétségei az adataik biztonságát illetően. 

Erre utalt Match Group vezetője is, aki odaszúrt a Facebooknak: „Meglep az időzítés, hiszen ezen a területen rengeteg személyes és érzékeny adatot kell kezelni.” Hozzátette, hogy ők jobban ismerik ezt a piacot, mint bárki, a Facebook érkezésétől pedig csak elszántabbak lesznek.

A Match Group anyacégének vezetője még nyíltabban rúgott bele Zuckerbergékbe, amikor az amerikai elnökválasztásba beavatkozó orosz kormány facebookos hirdetéseire utalva kijelentette, hogy a randiappjuk „jót tesz majd az USA-Oroszország kapcsolatoknak.” (via Axios)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt