Lehúzza a rolót a Cambridge Analytica, a Facebook-felhasználók adatait felhasználó cég

Tbg
külföld
2018 május 02., 18:55
comments 56

Bezárja a boltot a Cambridge Analytica nevű brit politikai tanácsadó cég, amelyről kiderült, több tízmillió Facebook-felhasználó adatiat használta fel jogosulatlanul politikai kampányokban. Megszűnik a cég anyavállalata, az SCL Group is.

A cég részt vett Donald Trump amerikai elnök kampányában.

A CA ez eddig feltárt adatok szerint minimum 87 millió felhasználó adataihoz jutott hozzá jogosulatlanul. Az ügy miatt a Facebook alapítójának, Mark Zuckerbergnek az amerikai Kongresszus kérdéseire is válaszolni kellett. (BBC/Verge)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.