Lehúzza a rolót a Cambridge Analytica, a Facebook-felhasználók adatait felhasználó cég

Bezárja a boltot a Cambridge Analytica nevű brit politikai tanácsadó cég, amelyről kiderült, több tízmillió Facebook-felhasználó adatiat használta fel jogosulatlanul politikai kampányokban. Megszűnik a cég anyavállalata, az SCL Group is.

A cég részt vett Donald Trump amerikai elnök kampányában.

A CA ez eddig feltárt adatok szerint minimum 87 millió felhasználó adataihoz jutott hozzá jogosulatlanul. Az ügy miatt a Facebook alapítójának, Mark Zuckerbergnek az amerikai Kongresszus kérdéseire is válaszolni kellett. (BBC/Verge)


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.