A Fidesz az a párt, amelyet a legnagyobb sérelem ért a szavazatok összesítése alapján

választás
2018 május 03., 14:53
comments 253

A Fidesz az a párt, amelyet a legnagyobb sérelem ért a szavazatok összesítése alapján – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a közmédiának. Az MTI azt írja, a Nemzeti Választási Bizottság döntése szerint több mint 4000 levélszavazatot nem vettek figyelembe, és érvénytelennek nyilvánítottak a voksok összesítésekor arra hivatkozva, hogy azokat hagyományos borítékban küldték vissza, nem pedig az NVI által küldött borítékban. A Fidesz szerint nyilvánvaló jogsértés történt – közölte Hidvéghi Balázs.

photo_camera Orbán Viktor magyar miniszterelnök évet értékel 2017. február 10-én. Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Egyébként a választás során több furcsaság is történt, ami jellemzően a Fidesznek kedvezett. Az ellenzéki pártok április 8. óta hangoztatják ezt, és több ügyben a Kúria ítélt úgy, hogy jogsértés történt. Az újdonság az, hogy már a kétharmados kormányt alakító Fidesz is hisztizik a választás lebonyolítása miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.