A Blikk újságírója megpróbált szobát foglalni abba a "vendégházba", amit uniós forrásból húztak fel és ahol állítólag a fideszes Hörcsik Richárd él

bűnügy
2018 május 4., 18:18
comments 180

A héten a Hír TV és a hvg.hu is beszámolt róla, hogy testvére pályázott és nyert, így lett a fideszes Hörcsik Richárd nagyszülői házából vendégház, azonban ott turisták helyett csak az országgyűlési képviselővel és családjával találkoznak rendszeresen a szomszédok. 

Nem ez lenne az első hasonló eset, arról tavaly épp mi írtunk, hogy Izsák fideszes polgármestere épített egy vadászpanziót EU-támogatásból, aztán beköltözött oda, de ott van például a hollókői épület, amit egy fideszes képviselő építtetett uniós forrásból, és semmi nem utal arra, hogy vendégházként működne. 

photo_camera Hörcsik Richárd és Polt Péter a Parlamentben, 2016 májusában Fotó: Illyés Tibor/MTI

A hvg.hu cikke nyomán a Blikk újságírója pénteken megpróbálta kivenni a Göncruszkán lévő vendégházat, amihez már elérhetőséget sem könnyű találni: csak a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség (FATOSZ) honlapjának egyik aloldalán bukkant fel egy telefonszám.

Miután ezt felhívták, a cikk szerint a vonal túlsó felén lévő férfi érezhetően zavarban volt, nem tudott pontos árat mondani, ahogy azt sem, hogy van-e éppen szabad szobájuk. „6-7 ezer forint körül van egy éjszaka, de majd Lajos tud pontos választ adni, ha írnak neki e-mailt” – hangzott még el, ugyanakkor emailes kérdésükre lapzártáig nem kaptak választ. 

Az említett Lajos Hörcsik Richárd képviselő unokaöccse. Ő a tagja annak a szociális szövetkezetnek, amely uniós támogatást szerzett a vendégházra. A lap kereste a fideszes képviselőt is, de ő sem válaszolt a megkeresésükre. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt