A Blikk újságírója megpróbált szobát foglalni abba a "vendégházba", amit uniós forrásból húztak fel és ahol állítólag a fideszes Hörcsik Richárd él

bűnügy
2018 május 04., 18:18

A héten a Hír TV és a hvg.hu is beszámolt róla, hogy testvére pályázott és nyert, így lett a fideszes Hörcsik Richárd nagyszülői házából vendégház, azonban ott turisták helyett csak az országgyűlési képviselővel és családjával találkoznak rendszeresen a szomszédok. 

Nem ez lenne az első hasonló eset, arról tavaly épp mi írtunk, hogy Izsák fideszes polgármestere épített egy vadászpanziót EU-támogatásból, aztán beköltözött oda, de ott van például a hollókői épület, amit egy fideszes képviselő építtetett uniós forrásból, és semmi nem utal arra, hogy vendégházként működne. 

Hörcsik Richárd, a Fidesz képviselője (balra) és Polt Péter legfőbb ügyész és az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. május 17-én.
photo_camera Hörcsik Richárd és Polt Péter a Parlamentben, 2016 májusában Fotó: Illyés Tibor/MTI

A hvg.hu cikke nyomán a Blikk újságírója pénteken megpróbálta kivenni a Göncruszkán lévő vendégházat, amihez már elérhetőséget sem könnyű találni: csak a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség (FATOSZ) honlapjának egyik aloldalán bukkant fel egy telefonszám.

Miután ezt felhívták, a cikk szerint a vonal túlsó felén lévő férfi érezhetően zavarban volt, nem tudott pontos árat mondani, ahogy azt sem, hogy van-e éppen szabad szobájuk. „6-7 ezer forint körül van egy éjszaka, de majd Lajos tud pontos választ adni, ha írnak neki e-mailt” – hangzott még el, ugyanakkor emailes kérdésükre lapzártáig nem kaptak választ. 

Az említett Lajos Hörcsik Richárd képviselő unokaöccse. Ő a tagja annak a szociális szövetkezetnek, amely uniós támogatást szerzett a vendégházra. A lap kereste a fideszes képviselőt is, de ő sem válaszolt a megkeresésükre. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.