Ezrek tüntetnek Macron politikája ellen Párizsban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szombat délután Párizsban Emmanuel Macron ellen tiltakoztak pontosan egy évvel Macron elnöki beiktatása után. A hatóságok szerint több tízezren vettek részt a megmozduláson. 

Fotó: MUSTAFA YALCIN/Anadolu Agency

A békésen tüntető tömeg a Garnier operaháztól Macron-ellenes transzparensekkel vonult a Bastille térre. A tüntetők a kormány társadalmi-gazdasági reformpolitikájával szemben fejezték ki ellenérzéseiket. Főleg Macron munkaügyi reformjaival és a rendőrség jogköreinek kiterjesztésével elégedetlenek. Macron bírálói szerint politikája a vállalkozókat és a jobban kereső réteget támogatja. 

Benjamin Griveaux kormányszóvivő attól félt, hogy a tüntetés akár erőszakossá is válhat, ezért a hatóságok még fokozottabban ügyelnek a biztonságra, mintegy kétezer rendőr van jelen a demonstráción.

Fotó: MUSTAFA YALCIN/Anadolu Agency

A párizsi tüntetéssel párhuzamosan több francia nagyvárosban, Toulouseban, Bordeauxban, Rouenben, és Strasbourgban is az utcára vonultak. A szervezők szerint a szombati tüntetések mindössze az első lépést jelentik, további ellenzéki megmozdulásokat jeleztek a következő hónapokra. (Guardian, MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.