11 év után először nem a Veszprém nyerte a férfi kézilabda-bajnokságot

sport
2018 május 20., 12:48
comments 84

A Telekom Veszprém egy hete 32–28-ra kikapott Szegeden a Mol-Pick Szeged a férfi kézilabda-bajnokság döntőjének első meccsén, így a visszavágón 4 gólt kellett ledolgozniuk.

Ez most nem sikerült, 29-26-ra nyert a Veszprém, de ez nem volt elég, egy nagy sorozat szakadt meg: utoljára 2007-ben fordult elő, hogy a bajnokságot nem a Veszprém nyerte, akkor a története második NB I-es aranyát nyerte a Pick.

Az eredmény belpolitikailag is pikáns: egy éve kirakták Simicska Lajost a korábban a fennhatósága alá tartozó veszprémi kézilabdaklub csarnokának díszpáholyából, ami már a jele volt annak, hogy Simicska helyett új erős ember áll az európai elitcsapatnak számító klub mögé. Két hete kiderült, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos veheti át a hatalmat – hiába tagadta korábban, hogy lenne befolyása –, ugyanis a klubot működtető Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója Mészáros jobbkeze és pénzügyi élőkóstolója, Csík Zoltán lett. Persze a cég eddig sem állt fényévekre Mészárostól, 52 százalékban a felcsúti üzletemberrel szimbiózisban működő – de papíron tőle független – Duna Aszfalt Kft., kisebb részben a Veszprémi Építő Sportegyesület tulajdona, és a csapatot szponzorként támogatta a Mészáros és Mészáros Kft.

Érdekesség, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapatát működtető Veszprém Handball Team Zrt. és a tulajdonosai március végén közleményt adtak ki arról, hogy elfogadhatatlannak tartják a csapat ebben az idényben több meccsen elért eredményeit, és főleg az azokon nyújtott teljesítményt és mutatott hozzáállást. A klub és a Zrt. úgy döntött, a magyar bajnokság befejezéséig felfüggeszti a Telekom Veszprém első csapatának és edzői stábjának az alapbéren felüli fizetések folyósítását, és az ügyben véglegesen a következő meccseken nyújtott teljesítmény alapján döntenek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt