Mészáros Lőrinc átveszi az irányítást a veszprémi kézilabdacsapatnál

sport
2018 május 09., 13:05

Bő egy éve rakták ki Simicska Lajost a korábban a fennhatósága alá tartozó veszprémi kézilabdaklub csarnokának díszpáholyából. Ez már a jele volt annak, hogy Simicska Lajos helyett új erős ember áll az európai elitcsapatnak számító klub mögé, mégpedig Mészáros Lőrinc.

A felcsúti milliárdos hatalomátvétele most látszik kiteljesedni. A Heti Válasz arról ír, hogy a klubot működtető Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója Mészáros jobbkeze, Csík Zoltán lett.

Csík Mészáros pénzügyi előkóstolója, ahol ő megjelenik, az a cég előbb vagy utóbb a Mészáros érdekeltségébe kerül. A legutóbbi, áprilisi hírekből arra lehetett következtetni, hogy a bizalmi kapcsolatuk megromolhatott, Csík ugyanis azután távozott az Echo TV-ból, hogy átvilágították a társaságot. Csík ezt tagadta, szerinte csak más feladatot kap: „A célfeladatot ellátó emberek oda mennek, ahová küldik őket. Olyan szolgálatteljesítők, mint a katonák. Ahol feladat van, oda küldenek”.

A Heti Válasz szerint ez az új feladat lehet a veszprémi, a Veszprém Handball Team Zrt. április 16-i rendkívüli közgyűlésén derült ki, hogy a részvénytársaság felügyelőbizottságát erősítő Csík átült a vezérigazgatói székbe. A lap azt írja, hogy a Zrt. már eddig sem állt fényévekre Mészáros Lőrinctől: a cég 52 százalékban a felcsúti üzletemberrel szimbiózisban működő (de papíron tőle független) Duna Aszfalt Kft., kisebb részben a Veszprémi Építő Sportegyesület tulajdona. A csapatot pedig szponzorként támogatta a Mészáros és Mészáros Kft.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.