Mészáros Lőrinc átveszi az irányítást a veszprémi kézilabdacsapatnál

Bő egy éve rakták ki Simicska Lajost a korábban a fennhatósága alá tartozó veszprémi kézilabdaklub csarnokának díszpáholyából. Ez már a jele volt annak, hogy Simicska Lajos helyett új erős ember áll az európai elitcsapatnak számító klub mögé, mégpedig Mészáros Lőrinc.

A felcsúti milliárdos hatalomátvétele most látszik kiteljesedni. A Heti Válasz arról ír, hogy a klubot működtető Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója Mészáros jobbkeze, Csík Zoltán lett. 

Csík Mészáros pénzügyi előkóstolója, ahol ő megjelenik, az a cég előbb vagy utóbb a Mészáros érdekeltségébe kerül. A legutóbbi, áprilisi hírekből arra lehetett következtetni, hogy a bizalmi kapcsolatuk megromolhatott, Csík ugyanis azután távozott az Echo TV-ból, hogy átvilágították a társaságot. Csík ezt tagadta, szerinte csak más feladatot kap: „A célfeladatot ellátó emberek oda mennek, ahová küldik őket. Olyan szolgálatteljesítők, mint a katonák. Ahol feladat van, oda küldenek”.

A Heti Válasz szerint ez az új feladat lehet a veszprémi, a Veszprém Handball Team Zrt. április 16-i rendkívüli közgyűlésén derült ki, hogy a részvénytársaság felügyelőbizottságát erősítő Csík átült a vezérigazgatói székbe. A lap azt írja, hogy a Zrt. már eddig sem állt fényévekre Mészáros Lőrinctől: a cég 52 százalékban a felcsúti üzletemberrel szimbiózisban működő (de papíron tőle független) Duna Aszfalt Kft., kisebb részben a Veszprémi Építő Sportegyesület tulajdona. A csapatot pedig szponzorként támogatta a Mészáros és Mészáros Kft.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.