Végre megjelentek az eltakart arcú huligánok a felcsúti stadionban

Alig pár napja árulta el élete nagy vágyát a Puskás Akadémia edzője, Pintér Attila, hogy bárcsak lenne a csapatának 50-100 szurkolója. Erre tessék, mi történt Európa, de talán nem túlzás azt állítani, hogy a világ legnagyszerűbb utánpótlástornáján Felcsúton:

Szinte lehetlen kideríteni, ki van a sál mögött. Fotó: pfla.hu/VARGA ILDIKO

Nemhogy ultrák, de valódi eltakart arcú huligánok szurkoltak a Puskásnak. Nem lesz könnyű dolga azoknak, akik be akarják azonosítani a pirozó szurkolókat, bár a Nemzeti Sportnak nyilatkozó játékos adott némi támpontot:

Miközben az MLSZ rendszeresen bünteti az NBI-ben játszó csapatokat pirotechnika használata miatt, Felcsúton megmutatták, hol van a magyar foci füstölgő istene. Amivel az akadémia- és miniszterelnök kedvére is tettek. Amikor ugyanis Orbán Viktor Miskolcon járt, ultráknak árulta el, hogy szerinte az a bűn, hogy kitiltják a pirotechnikát a stadionokból:

„Felvetettük neki, hogy a pirotechnika nagyon hiányzik a stadionokból, erre azt válaszolta, hogy neki is, mert nem igazi a hangulat nélküle. Nem érti, hogy az MLSZ miért tiltja. Én felhívtam a figyelmét rá, hogy ezt törvény szabályozza, erre volt a reakciója, hogy ha az MLSZ benyújtana egy módosítást, akkor ők megszavaznák.”

Az összeálló tábor majdnem megvolt a pintéri vágyaknak megfelelő 50 ember. A szurkolóvá vált akadémisták simán buzdíthatnák az NBI-es csapatot is, a felnőttek között ugyanis mindössze egyetlen felcsúti növendék szokott pályára lépni. 

Szerdán a Puskás történelme legnagyobb sikerét értheti el, a Magyar Kupa-döntőben az Újpest lesz az ellenfele. Azért, hogy ne legyen kínosan üres a nekik fenntartott szektor a Groupama Arénában, már ingyen jegyekkel és a Békemenetet kipróbált buszoztatással csábítják a környékbelieket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.