Végre megjelentek az eltakart arcú huligánok a felcsúti stadionban

2018 május 22., kedd 9:56

Alig pár napja árulta el élete nagy vágyát a Puskás Akadémia edzője, Pintér Attila, hogy bárcsak lenne a csapatának 50-100 szurkolója. Erre tessék, mi történt Európa, de talán nem túlzás azt állítani, hogy a világ legnagyszerűbb utánpótlástornáján Felcsúton:

Szinte lehetlen kideríteni, ki van a sál mögött.  Fotó: pfla.hu/VARGA ILDIKO

Nemhogy ultrák, de valódi eltakart arcú huligánok szurkoltak a Puskásnak. Nem lesz könnyű dolga azoknak, akik be akarják azonosítani a pirozó szurkolókat, bár a Nemzeti Sportnak nyilatkozó játékos adott némi támpontot:

Miközben az MLSZ rendszeresen bünteti az NBI-ben játszó csapatokat pirotechnika használata miatt, Felcsúton megmutatták, hol van a magyar foci füstölgő istene. Amivel az akadémia- és miniszterelnök kedvére is tettek. Amikor ugyanis Orbán Viktor Miskolcon járt, ultráknak árulta el, hogy szerinte az a bűn, hogy kitiltják a pirotechnikát a stadionokból:

„Felvetettük neki, hogy a pirotechnika nagyon hiányzik a stadionokból, erre azt válaszolta, hogy neki is, mert nem igazi a hangulat nélküle. Nem érti, hogy az MLSZ miért tiltja. Én felhívtam a figyelmét rá, hogy ezt törvény szabályozza, erre volt a reakciója, hogy ha az MLSZ benyújtana egy módosítást, akkor ők megszavaznák.”

Az összeálló tábor majdnem megvolt a pintéri vágyaknak megfelelő 50 ember. A szurkolóvá vált akadémisták simán buzdíthatnák az NBI-es csapatot is, a felnőttek között ugyanis mindössze egyetlen felcsúti növendék szokott pályára lépni. 

Szerdán a Puskás történelme legnagyobb sikerét értheti el, a Magyar Kupa-döntőben az Újpest lesz az ellenfele. Azért, hogy ne legyen kínosan üres a nekik fenntartott szektor a Groupama Arénában, már ingyen jegyekkel és a Békemenetet kipróbált buszoztatással csábítják a környékbelieket.