A Médiatanács döntött: kormányközeli rádió indulhat a Class FM helyén

Média
2018 május 23., 12:17
comments 131

A 24.hu úgy tudja, a Médiatanács a Hold Reklám Kft.-t hozta ki győztesnek az egyetlen országos vételkörzetű kereskedelmi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázaton.

Korábban a két pályázóból az egyiket, a már csak az interneten fogható Class FM-et működtető, egykor Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Advenio Zrt.-t alaki, azaz formai hibákra hivatkozva kizárta a csak a Fidesz delegáltjaiból álló, Karas Monika elnök vezette testület.

Karas Monika
photo_camera Karas Monika Fotó: Médiatanács/Facebook

Így a 24 szerint az országos kereskedelmi rádiós frekvencia helyén – amit 2016. november 20-ig a Class FM használt – a kormányközeli Hold Reklám Kft. valószínűleg POP FM néven sugározhat majd rádióműsort.

A cég erősen kötődik a rádiópiacon a Rádió 1-gyel már jelenlévő Andy Vajnához, ugyanis a tulajdonos Bakai Mátyás, aki tavaly októberig a Radió 1-et működtető Radio Plus Kft. ügyvezetője volt. A 24.hu azt írja, a Hold Reklám helyi rádiókat üzemeltet, amik hálózatba kapcsolódva működnek a Rádió 1-gyel és sugározzák az adásait. Korábban a Mészáros Lőrinc-féle MKB-tól vett fel hitelt. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.