A Médiatanács döntött: kormányközeli rádió indulhat a Class FM helyén

2018 május 23., szerda 12:17
135

A 24.hu úgy tudja, a Médiatanács a Hold Reklám Kft.-t hozta ki győztesnek az egyetlen országos vételkörzetű kereskedelmi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázaton.

Korábban a két pályázóból az egyiket, a már csak az interneten fogható Class FM-et működtető, egykor Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Advenio Zrt.-t alaki, azaz formai hibákra hivatkozva kizárta a csak a Fidesz delegáltjaiból álló, Karas Monika elnök vezette testület.

Karas Monika Fotó: Médiatanács/Facebook

Így a 24 szerint az országos kereskedelmi rádiós frekvencia helyén – amit 2016. november 20-ig a Class FM használt – a kormányközeli Hold Reklám Kft. valószínűleg POP FM néven sugározhat majd rádióműsort.

A cég erősen kötődik a rádiópiacon a Rádió 1-gyel már jelenlévő Andy Vajnához, ugyanis a tulajdonos Bakai Mátyás, aki tavaly októberig a Radió 1-et működtető Radio Plus Kft. ügyvezetője volt. A 24.hu azt írja, a Hold Reklám helyi rádiókat üzemeltet, amik hálózatba kapcsolódva működnek a Rádió 1-gyel és sugározzák az adásait. Korábban a Mészáros Lőrinc-féle MKB-tól vett fel hitelt. (24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt