A Médiatanács döntött: kormányközeli rádió indulhat a Class FM helyén

A 24.hu úgy tudja, a Médiatanács a Hold Reklám Kft.-t hozta ki győztesnek az egyetlen országos vételkörzetű kereskedelmi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázaton.

Korábban a két pályázóból az egyiket, a már csak az interneten fogható Class FM-et működtető, egykor Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Advenio Zrt.-t alaki, azaz formai hibákra hivatkozva kizárta a csak a Fidesz delegáltjaiból álló, Karas Monika elnök vezette testület.

Karas MonikaFotó: Médiatanács/Facebook

Így a 24 szerint az országos kereskedelmi rádiós frekvencia helyén – amit 2016. november 20-ig a Class FM használt – a kormányközeli Hold Reklám Kft. valószínűleg POP FM néven sugározhat majd rádióműsort.

A cég erősen kötődik a rádiópiacon a Rádió 1-gyel már jelenlévő Andy Vajnához, ugyanis a tulajdonos Bakai Mátyás, aki tavaly októberig a Radió 1-et működtető Radio Plus Kft. ügyvezetője volt. A 24.hu azt írja, a Hold Reklám helyi rádiókat üzemeltet, amik hálózatba kapcsolódva működnek a Rádió 1-gyel és sugározzák az adásait. Korábban a Mészáros Lőrinc-féle MKB-tól vett fel hitelt. (24)