A Médiatanács döntött: kormányközeli rádió indulhat a Class FM helyén

A 24.hu úgy tudja, a Médiatanács a Hold Reklám Kft.-t hozta ki győztesnek az egyetlen országos vételkörzetű kereskedelmi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázaton.

Korábban a két pályázóból az egyiket, a már csak az interneten fogható Class FM-et működtető, egykor Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Advenio Zrt.-t alaki, azaz formai hibákra hivatkozva kizárta a csak a Fidesz delegáltjaiból álló, Karas Monika elnök vezette testület.

Karas MonikaFotó: Médiatanács/Facebook

Így a 24 szerint az országos kereskedelmi rádiós frekvencia helyén – amit 2016. november 20-ig a Class FM használt – a kormányközeli Hold Reklám Kft. valószínűleg POP FM néven sugározhat majd rádióműsort.

A cég erősen kötődik a rádiópiacon a Rádió 1-gyel már jelenlévő Andy Vajnához, ugyanis a tulajdonos Bakai Mátyás, aki tavaly októberig a Radió 1-et működtető Radio Plus Kft. ügyvezetője volt. A 24.hu azt írja, a Hold Reklám helyi rádiókat üzemeltet, amik hálózatba kapcsolódva működnek a Rádió 1-gyel és sugározzák az adásait. Korábban a Mészáros Lőrinc-féle MKB-tól vett fel hitelt. (24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.