A román sajtó szerint nem volt jogosítványa annak a sofőrnek, aki 9 halálos áldozattal járó balesetet okozott Ceglédbercelnél

2018 május 25., péntek 8:35
198

Kedden ütközött egy román mezőgazdasági munkásokat szállító kisbusz  Ceglédbercelnél egy homokszállító teherautóval. Kilenc ember halt meg, köztük a kisbuszt vezető 38 éves Petru K.. A balesetet ő okozta, nagy sebességgel előzött, a szembe jövő kaminon szabályosan közlekedett. 

Ütközésben összetört kisbusz Ceglédbercel közelében, a 4-es fõút 59-es kilométerénél Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A sofőr már korábban is okozott balesetet, a férfi pár évvel ezelőtt Mikefalván belerohant egy szabályosan közlekedő autóba, amelyben két nő utazott. Egyikük kómába esett, a másikuk súlyosan megsérült. 

A Blikk által idézett román sajtó most arról ír, hogy a sofőrnek nem volt jogosítványa, és a kisbuszt is kivonta a forgalomból a román rendőrség pár hónapja. 

Szerda reggel egy videófelvétel is kikerült, amelyen az látszik, hogy a kisbusz sofőrje élőben közvetítette a brutális esetet a Facebookon, és valószínűleg ez vezethetett a tragédiához, mert a telefonján a kommenteket nézte előzés közben. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt