A Fővárosi Törvényszék volt elnökhelyettese, aki öt éve a Coelhótól lopott mondatai miatt lemondott, most az FT elnöke lett

jog
2018 május 28., 10:09
comments 72

A hvg.hu azt írja, hogy Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke egy évre Polgárné dr. Vida Juditot nevezte ki a Fővárosi Törvényszék megbízott elnökének.

Polgárné 2013-ig volt a Fővárosi Törvényszék elnökhelyettese, de aztán kiderült, hogy a bíróság belső lapjában, a Kisbíróban elfelejtette feltüntetni, hogy a frappáns mondatok Paulo Coelhotól származnak. Az ügyben a törvényszék belső vizsgálatot tartott, aminek az eredményét nem árulta el, de Polgárné elnézést kért a kollégáitól, és kérte az áthelyezését az Országos Bírói Hivatalba, amit a Törvényszék elnöke támogatott.

photo_camera A piros keretben lévő rész Paulo Coelho Brida című könyvéből van.

Polgárné visszatérésére úgy nyílt lehetőség, hogy kétszer is eredménytelen lett a Fővárosi Törvényszék elnöki pályázata, így Handó bízhatott meg valakit egy évre az elnöki feladatokkal – írja a hvg.hu, ami szerint a választása „sokkolóan hatott a fővárosi bírák körében”. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt