A Fővárosi Törvényszék volt elnökhelyettese, aki öt éve a Coelhótól lopott mondatai miatt lemondott, most az FT elnöke lett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A hvg.hu azt írja, hogy Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke egy évre Polgárné dr. Vida Juditot nevezte ki a Fővárosi Törvényszék megbízott elnökének.

Polgárné 2013-ig volt a Fővárosi Törvényszék elnökhelyettese, de aztán kiderült, hogy a bíróság belső lapjában, a Kisbíróban elfelejtette feltüntetni, hogy a frappáns mondatok Paulo Coelhotól származnak. Az ügyben a törvényszék belső vizsgálatot tartott, aminek az eredményét nem árulta el, de Polgárné elnézést kért a kollégáitól, és kérte az áthelyezését az Országos Bírói Hivatalba, amit a Törvényszék elnöke támogatott.

A piros keretben lévő rész Paulo Coelho Brida című könyvéből van.

Polgárné visszatérésére úgy nyílt lehetőség, hogy kétszer is eredménytelen lett a Fővárosi Törvényszék elnöki pályázata, így Handó bízhatott meg valakit egy évre az elnöki feladatokkal – írja a hvg.hu, ami szerint a választása „sokkolóan hatott a fővárosi bírák körében”. (hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.