NER-háború a fociban: Mészáros embere tombolva támadt Szíjj László csapatára a Facebookon a Pécs bukása miatt

2018 május 28., hétfő 4:48
154

"Az, hogy a játékvezető egy - szándékos vagy nem szándékos, mindenesetre felháborító - ítélettel ma este elvette a Pécstől a győzelmet, s ezzel a Tiszakécskét hozta helyzetbe, egyértelmű. Számomra valójában az a kérdés, hogy miért nem látják át az illetékesek, hogy akármennyi pénze is van a Dunaaszfaltnak, mint a Tiszakécske szponzorának, a magyar futball számára a Pécs feljutása (s mielőbbi NB I-es tagsága) a kívánatos."

Ezekkel a felháborodott szavakkal célozgatott a Facebookon - ha jól értem - a Tiszakécske pénz ellenében történő illegális bírói támogatására Pauska Zsolt. De arra mindenképpen, hogy az illetékeseknek a pécsi csapatot kellene feljuttatnia a közbeszerzések bajnoka, a Duna Aszfalt által támogatott Tiszakécskével szemben. 

Érthető a Pécs-szurkerek elkeseredése, hiszen az anyagi összeomlása után a megyebajnokságig visszaeső csapatuk épp most juthatott volna vissza az NB2-be, ha utolsó előtti meccsükön a bíró a 93. percben les miatt el nem vesz tőlük egy teljesen szabályos gól, amivel megnyerték volna a meccset. A forduló előtt a Pécs vezetett, de ezzel a döntetlennel és a Tiszakécske hódmezővásárhelyi győzelmével előzött a Duna Aszfalt által támogatott csapat.

Csakhogy Pauska Zsolt nem egy átlagos drukker, hanem Mészáros Lőrinc csúcsoligarcha Mediaworks nevű lapkiadójának a tartalomfejlesztési igazgatója. A betámadott Tiszakécske támogatója pedig egy másik Top10-es Fidesz-oligarcha, a Mészáros Lőrinccel több közös üzletet is vivő Szíjj László cége, a Duna Aszfalt.

Pauska egyébként híres a penge megfogalmazásairól, ő írta azt például egy híres véleménycikkében, hogy

az ellenzéki szavazók agyhalottak és idióták

Pauskáról és karrierjéről ezt a nagyobb cikket írtuk korábban.

A pécsi ítélet egyébként tényleg felháborító volt és óriási botrányt okozott, a feldühödött ultrák berontottak a pályára és elkergették a bírót. Az utolsó forduló előtt a Kécske egy ponttal vezet. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt