Hivatalos: az ellenzéki szavazók agyhalottak

hablaty
2018 április 13., 06:14

Pauska Zsolt nem annyira ismert az országban, pedig fontos ember az Orbán-párti sajtóban. Ő Mészáros Lőrinc cégének, a Mediaworksnek a tartalomfejlesztési igazgatója, a legfontosabb feladata a megyei napilapok egységesre baltázása volt, amit örömmel meg is tett, így nem csoda, hogy kapott helyet a Nemzeti Sportban, hogy tisztelettel kérjen egy stadiont Pécsnek is.

photo_camera Fotó: mediaworks.hu

Most, hogy a NER elkezdett erkölcsi elégtételt venni (például a kormánypropaganda páros lábbal beleszállt egy 17 éves fiúba), Pauska Zsolt sem maradhatott csendben, és a kétharmados győzelem után egy végtelenül elegáns cikkben agyhalottnak nevezett mindenkit, aki nem fideszes.

Mészáros Lőrinc laphálózata 14 megyében napilapokban és azok online verzióin is lehozta a „publicisztikát”, amiben Pauska azt írja:

„Egyre nyilvánvalóbb a ballib tábor és sajtója tetemes IQ-hátránya a nemzeti oldallal szemben, tükrözi ezt az elmúlt három (!) országgyűlési választás kétharmados (!) eredménye is. Aki részleteiben fel tudja idézni az elmúlt napok eseményeit, egyetérthet ezzel.”

photo_camera A cikkben nemcsak pártokról, hanem „ballib táborról” írnak, vagyis a szavazókat is ideértik. Fotó: olvasónk

Az arcoskodásról azért érdemes tudni, hogy a Fidesz-KDNP elképesztő pénzügyi, jogi és médiafölénye ellenére csak a magyarok harmada szavazott a Fideszre, az ellenzék több szavazatot kapott náluk, és a kétharmad gyakorlatilag 4000 szavazaton múlt, a határon túli levélszavazatok nélkül pedig biztosan nem lett volna meg, hogy a töredékszavazatokról ne is beszéljünk. Arról nem is beszélve, mennyi hiba, furcsaság történt az egyes szavazókörökben.

Pauska azt is írja: „A magas részvételi arányt égi jelként értékelő vasárnapi lelkesedés a ballib (és műnáci) oldalon egészen estig tartott, a végeredmény ismeretében aztán – hétfőn – a teljes döbbenet követte, majd vádaskodásba (»elcsalták a választást!« – by Gyurcsány) és a szokásos parasztozásba fordult (lásd például a Hogy lehet ennyire hülye az ország? című Index-cikket).”

Aki a címnél tovább jutott az Index véleménycikkében, az tudhatja, hogy éppen arról szól, hogy „a Fideszre szavazó tömegek nem hülyék, és főleg nem alattomos vagy gonosz emberek”.

A végén Pauska feltartott mutató középső ujjal inti meg a Fidesz híveit:

„A végeredményt tekintve legyinthetnénk is, magunkban hozzá­téve, hál’ Isten, hogy ekkora náluk az IQ-hiány, merthogy így még évtizedekig nem jutnak kormányra, és ez jó. Azonban rosszabb a helyzet. Az oktatás, a kulturális és művészeti élet plusz az elektronikus sajtó nagyobbik része ugyanis továbbra is a kezükben van, és ezeken a területeken, ha kell vérrel-­vassal, de a saját normáikat érvényesítik. Az a kérdés, még meddig.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.