Fellélegezhet Egyiptom: Szalah játszhat a vébén

Ronaldo kíséri le a pályáról a vállsérülést szenvedett Szalah-t a szombati Bajnokok Ligája-döntőbenFotó: SERGEI SUPINSKY/AFP

Az egyiptomi szövetség szerda este jelentette be, hogy nevezik a csapatba a válogatott sztárját, Mohammed Szalah-t, aki a szombati Bajnokok Ligája-döntőn szenvedett súlyosnak tűnő vállsérülést, miután a Real Madrid védője, Sergio Ramos a földre vitte - közölte a játékos klubja, a Liverpool hivatalos honlapja.

A szövetség közleménye szerint Szalah mindenképp pályára lép majd a június 15-én kezdődő oroszországi világbajnokságon, és az egyiptomiak nagyon remélik, hogy Szalah teljes felépülése nem tart tovább három hétnél.

A szövetség nem közölte, milyen diagnózis született, de a jelek szerint Szalah megúszta törés és szalagszakadás nélkül. 

Az A csoportba sorolt Egyiptom először Uruguay-jal találkozik a világbajnokság csoportkörében, június 19-én a házigazda oroszokkal játszanak, június 25-én pedig Szaúd-Arábia ellen zárják a csoportkört.  

Szalah sérülése óriási vitát váltott ki a futballvilágban, és külön Egyiptomban is, mert sokak szerint Ramos szándékosan okozott sérülést a Liverpool legjobbjának. Szalah akkor sztár hazájában, hogy anélkül is az egyik legerősebb elnökjelölt lett az országban, hogy elindult volna a választáson.