Pintér Sándor miniszteri biztost nevezett ki a 90-es évek bűnügyeinek felderítésére

POLITIKA
2018 május 31., 20:58

Felállt az új kormány, szépen lassan alakulnak a minisztériumok is, csütörtökön három miniszteri biztost is kineveztek.

Pintér Sándor belügyminiszter újra biztosává nevezte ki Horváth András nyugalmazott dandártábornokot. Feladata  “az Országos Rendőr-főkapitányság nyomozó szervezeti egységeinél a szervezett bűnözői körök által az 1990-es években elkövetett élet elleni bűncselekmények, illetve az ún. „olajos” ügyekkel összefüggő élet és testi épség elleni, vagyon elleni bűncselekmények hatékony felderítésének és nyomozásának irányítása, koordinálása.”

Magyarul Horváth a 90-es évek alvilági leszámolásai utáni nyomozásokat fogja irányítani, lassan húsz évvel a 90-es évek vége után. Horváth nem először tölti be ezt a pozíciót, 2013 óta végzi ezt a feladatot, de most talán új löketet ad a nyomozásoknak, hogy áprilisban meggyanúsították Gyárfás Tamást az egyik lehírhedtebb 90-es évekbeli gyilkosságra, Fenyő János médiavállalkozó megölésére való felbújtással.

Az új honvédelmi miniszter, Benkő Tibor is kinevezett egy miniszteri biztost. Holló József Ferenc altábornagy “a kegyeleti diplomáciáért, a hadisírgondozásért, a hősi temetési hely feletti rendelkezési- és hozzájárulási joghoz, valamint a jubileumi centenáriumi katonai emlékmegőrzéshez kapcsolódó feladatokért felelős” miniszteri biztos lesz.

Trócsányi László igazságügyi miniszter pedig a volt kabinetfőnökét, Hajas Barnabást jelölte ki arra, hogy koordinálja a közigazgatási bíráskodás fejlesztésével kapcsolatos feladatokat.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.