Trump bejelentette, hogy mégis találkozik Kim Dzsungunnal

külföld
2018 június 01., 19:12
comments 96

Donald Trump pénteken bejelentette, hogy június 12-én Szingapúrban mégis megtartják a tervezett amerikai-észak-koreai csúcstalálkozót. Eredetileg is így tervezték, de a múlt héten Trump váratlanul lemondta a találkozót. Most meggondolta magát.

Az amerikai elnök előtte majdnem egy órán keresztül tárgyalt a Fehér Házban Kim Jong Csollal, az észak-koreai állampárt Központi Bizottságának alelnökével, akit Kim Dzsong Un jobbkezeként tartanak számon.

photo_camera Kim Jong Csol és Donald Trump Fotó: SAUL LOEB/AFP

Az elnök kikísérte a phenjani diplomatát, majd közölte az újságíróknak elmondta, hogy Kim Jong Csol átadta neki Kim Dzsong Un levelét, amit „nagyon kedves, nagyon érdekes” levélnek minősített. közölte, hogy szerinte Észak-Korea akarja az atomfegyver-mentesítést, de a júniusi csúcstalálkozó valószínűleg csak az első lesz az erről szóló találkozók sorában. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.