A részeg utcai ordibálás, szex és hányás jogáért kiálló britek csaptak össze nigériai kurvákkal Mallorcán

bűnögy
2018 június 02., 13:06
comments 70

Kevés gusztustalanabb jelenség létezik a kortárs Európában a tömeges brit berúgó- hányó- és nyilvánoshelyenszexelő turizmusnál. Ennek az egyik fontos színhelye, vagyis pöcegödre a spanyol Mallorca szigetén található Magaluf kisvárosa, amit a szóviccekre érzékeny brit humor csak Shagalufnak nevez. (A to shag ige azt jelenti, hogy dugni.)

Itt tartóztatott most le öt britet a helyi rendőrség, miután mintegy húsz nigériai prostutált feljelentette őket, hogy tüntetés címén erőszakosan viselkedtek velük és a beleegyezésük nélkül filmezték őket.

A konfliktus alapja az, hogy Magaluf a fapados jegyekre, illetve olcsó szeszre, filléres szemétkajákra és tomboló diszkózásra épülő brit proliturizmus egyik kiemlet célpontja, ahol annyi a brit, hogy már az őket kiszolgáló boltok és bárok jelentős része is brit vállalkozók kezébe került. Ezek a vállalkozók úgy érezték, hogy a fizetőképes kereslet miatt a kisvárosba érkező, jellemzően nigériai prostituáltak rontják a lealjasodásbizniszt azzal, hogy - szerintük - rendszeresen meglopják és kirabolják azokat, akik pénzét inkább a brit bártulajdonosk vennék el. 

A brit vállakozók ezért tüntetéssorozatot szerveztek a prostutáltak ellen, ami a videók alapján inkább tűnt önbíráskodásnak: kis csapatokban rontottak rá a nőkre, akiket ordítva-gyalázkodva kergettek végig az utcákon, közben a telefonjukkal folyamatosan filmezve őket. 

Az öt brit állampolgárt a letartóztatásuk után bíróságra vitték, hogy a rövid, első meghallgatás után szabadlábon védekezhessenek. Bár a rendőrség különféle gyűlöletbűncselekményekkel gyanúsítja őket, formális bírósági vádemelés még nem történt, arra állítólag nagyjából egy hónapot kell várni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.