Leszállás közben, a levegőből kérte meg a légiirányító kezét a magyar Gripen pilótája Kecskeméten

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az év legszívderítőbb harci cselekményéről számolt be a jetfly.hu.

A napokban a kecskeméti reptérre szállt volna le éppen a magyar légierő egyik Gripenekből álló géppárja, amikor a PUMA 11-es gép pilótája áttért magyar nyelvű rádiólevelezésre.

“Ilyen általában akkor történik, amikor egy repülőgépnek valamilyen komoly meghibásodása van. Érezhető volt a feszültség az éterben, mindenki kíváncsian várta a hiba jellegét, de aznap más jellegű esemény történt”

- fogalmaz a repüléssel foglalkozó Jetfly cikke.

A pilóta ugyanis valami műszaki hiba bejelentése helyett hirtelen megkérte a toronyirányító kezét!

“Az első sokk után a válasz „affirmative” volt, ami a repülésben igent jelent”

- nyugtatta meg azonnal a szaklap a civil olvasóit.  

A leszálló pilótának és leendő feleségének ezután mindenki gratulált, a földről és a levegőből egyaránt, így ez lett az idény legjobb hangulatú landolása. Ha ez az egész nem lenne elég vidám, a szaklap írása a következőkkel zárul:

“ legyetek boldogok, sok boldogságot kicsiBüfés!”


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.