A terrorátvilágításon ugyan megbukott, de a külügy szerint így sem jelent kockázatot Zaid Naffa

POLITIKA
2018 június 06., 17:34
comments 61

Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja az utóbbi években azzal került be a hazai hírekbe, hogy Orbán Viktor és köre rajta keresztül ismerhette meg a több országban terrorizmus finanszírozásáért, banki csalásért és nukleáris technológiával való visszaélésért körözött Ghaith Pharaont, akinek embereivel Tiborcz István üzletelt, akinek a külügy ajánlott befektetéseket és aki villát vett Orbán szomszédjában.

Naffa díszvendég volt az új parlament megalakulásakor és a kormány eskütételén is, még annak ellenére is, hogy néhány hónapja kiderült, hogy Naffa megbukott a TEK terrorátvilágításán, mikor Pharaonnal együtt magyar állampolgárságért folyamodott.

Demeter Márta LMP-s képviselő most írásban kérdezte meg Szijjártó Péter külügyminisztert, nem lehetne-e ezek alapján nem kívánatos személynek nyilvánítani a jordániai konzult, amire egyébként a diplomáciai érintkezést szabályozó bécsi egyezmény valóban lehetőséget is ad. Szijjártó ezt válaszolta:

„Zaid Naffa tiszteletbeli konzuli tevékenységével kapcsolatban az illetékes intézmények kockázatot nem jeleztek.”

Demeter Orbán Viktort is kérdezte, miért ennyire fontos neki Naffa, és hogy ő vagy valamelyik családtagja üzletelt-e a konzullal.

Orbán nevében Dömötör Csaba, a propagandaminisztérium államtitkára válaszolta ezt:

„Amint azt már többször jeleztük Önnek, Orbán Viktor miniszterelnök nem foglalkozik üzleti és céges ügyekkel, munkája kizárólag Magyarország köz- és politikai életére irányul.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.