A terrorátvilágításon ugyan megbukott, de a külügy szerint így sem jelent kockázatot Zaid Naffa

2018 június 6., szerda 17:34
61

Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja az utóbbi években azzal került be a hazai hírekbe, hogy Orbán Viktor és köre rajta keresztül ismerhette meg a több országban terrorizmus finanszírozásáért, banki csalásért és nukleáris technológiával való visszaélésért körözött Ghaith Pharaont, akinek embereivel Tiborcz István üzletelt, akinek a külügy ajánlott befektetéseket és aki villát vett Orbán szomszédjában.

Naffa díszvendég volt az új parlament megalakulásakor és a kormány eskütételén is, még annak ellenére is, hogy néhány hónapja kiderült, hogy Naffa megbukott a TEK terrorátvilágításán, mikor Pharaonnal együtt magyar állampolgárságért folyamodott.

Demeter Márta LMP-s képviselő most írásban kérdezte meg Szijjártó Péter külügyminisztert, nem lehetne-e ezek alapján nem kívánatos személynek nyilvánítani a jordániai konzult, amire egyébként a diplomáciai érintkezést szabályozó bécsi egyezmény valóban lehetőséget is ad. Szijjártó ezt válaszolta:

„Zaid Naffa tiszteletbeli konzuli tevékenységével kapcsolatban az illetékes intézmények kockázatot nem jeleztek.”

Demeter Orbán Viktort is kérdezte, miért ennyire fontos neki Naffa, és hogy ő vagy valamelyik családtagja üzletelt-e a konzullal.

Orbán nevében Dömötör Csaba, a propagandaminisztérium államtitkára válaszolta ezt:

„Amint azt már többször jeleztük Önnek, Orbán Viktor miniszterelnök nem foglalkozik üzleti és céges ügyekkel, munkája kizárólag Magyarország köz- és politikai életére irányul.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt