Az orosz közmédia mosolyt varázsolt Kim Dzsongun arcára, csak sajnos photoshoppal

Hétfőn feltűnést keltett az osztrák közmédia interjúja Vlagyimir Putyinnal, mivel sokak szerint az orosz elnök ritkán ül le ilyen felkészült riporterrel, mint most (a szöveg angolul itt olvasható, a videó németül itt nézhető meg). Bár az osztrák kormány rohamléptekkel közeledik Oroszország felé, de ettől még az ORF korrekt, néha nevetgélős, de kritikus beszélgetést készített, amelyben a riporter olykor még az Elnök Úr szavába is vágott.

Egy nappal később a kínai tévé sugárzott interjút Putyinnal. Érdemes összevetni ezt a maga műfajában tökéletes, a legszebb kommunista hagyományokat tovább vivő részletet az osztrák interjúval.

Mindeközben az orosz kézmédia sem tétlenkedett. A Rosszija 1 egyik hírműsorában fogták az orosz külügyminiszter és az észak-koreai diktátor találkozójáról készül képet, és nemes egyszerűséggel mosolyra húzták Kim Dzsongun száját. Az orosz ellenzéki képviselő bejegyzésében fent a tévéműsor részlete, lent az orosz külügyminisztérium által kiadott hivatalos fotó.

(via EU vs Disinfo)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.