Elektromos biciklikkel próbálkozik Európában az Uber

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A taxik után itt az Uber új projektje, amivel reményeik szerint nem tiltják ki őket. Jump néven biciklimegosztó szolgáltatásba kezdtek. Amerikában két városban már beindult, Európában Németországban próbálkoznak először, valamikor a nyár végén indítják be a szolgáltatást, aztán több országban is terjeszkednének. Erős konkurenciára számíthatnak. 

Fotó: Sina Schuldt/dpa Picture-Alliance/AFP

A bicikliket egy mobil appon keresztül lehet majd bérelni, dokkolók nem lesznek hozzá, bárhol ott lehet majd hagyni. (Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.