Meglépett az abonyi medve

ÁLLAT
2018 június 06., 08:28
comments 147

Úgy volt, hogy ma hajnalban elaltatják a Szolnok környékén felbukkant medvét, aki alaposan ráijesztett Abony lakóira. A helyiek közül többen bejelentést tettek a rendőrségen, de ott csak sokadjára hitték el a történetet. 

Tegnap aztán megtalálták az állatot az Abonnyal szomszédos Kocsér falu egyik tehenészetével szemben található erdőben. Nagy erőkkel arra készültek, hogy miután felkel, kábító lövedékkel elaltatják. A terv úgy szólt, hogy ez majd valamikor hajnali négy körül lesz. Ilyen távolságból nem világos, hogy miért akarták megvárni, amíg felkel, hogy újra elaltassák, de a medve sem értette meg a tervet, mert egyszerűen lelépett. A hvg szerint éjjel nagyon sok természetvédő és polgárőr jelent meg Kocsérnál, de az állat elaltatásával megvárták, hogy megérkezzen a rendőrségi helikopter, a levegőből akarták elaltani az állatot. Így alighanem biztonságosabb lett volna. 

A hvg-nek nyilatkozott a kocséri polgármester, aki részletesen ismertette a medve útját: Szentkirály érintésével Lakitelekre majd Tiszaalpárra ment, de sehol sem sikerült elkapni. 

"Nem egyszerű utolérni, Kocséron volt sokáig, aztán bement egy tanyára, és egy autóst is megállított"

– mondta Bodnár András polgármester. A medve nem tett kár semmiben, felborogatott ezt-azt. Azt tippelik, hogy egy nagyjából hároméves kan medvéről lehet szó. 

Amennyiben esélyes, hogy összefusson egy medvével, ezt kell tennie:

link Forrás

Ha biztonságos irodában ül, nézze meg történethez nagyon lazán kapcsolodó filmet, Galla Miklós legnagyszerűbb alkotását. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.