A legnyugtalanítóbb dolog amit a héten láttál egy amerikai óvodásoknak készült versike arról, mit kell csinálni, ha lövöldöznek az oviban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ezt a fotót egy óvodában készítették az Egyesült Államokban, a táblán az abc mellett a színes betűkkel írt versike egy lövöldözésre készíti fel a gyerekeket.

Lockdown, lockdown
Lock the door

Shut the lights of
Say no more

Go behind the desk and hide
Wait until it’s safe inside

Lockdown, lockdown
It’s all done

Now it’s time to have some fun!

azaz körülbelül

Baj van, gyorsan 
ajtót zárd!

Lámpát kapcsold,
csukd a szád!

Asztal mögött csendesen
bújva várd, hogy rend legyen!

Baj volt, már nincs,
vége van.

Gyere, játszunk boldogan!

Erre a versre azért van szükség, hogy az óvodások játékosan tanulják meg, mit kell tenniük, ha lövöldözés kezdődne az óvodában. Ez az Egyesült Államokban egyáltalán nem elképzelhetetlen, 2018-ban csak május végig 23 olyan iskolai lövöldözés történt, aminek legalább egy sérültje vagy halálos áldozata volt. A képen látható versike nem is egyedi, ebben az összeállításban a különböző iskolai gyakorlatokat szedték össze, amikor az osztályokat arra készítik fel, mit kell csinálni, ha egy fegyveres kezd el lövöldözni az iskolában.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.