A legnyugtalanítóbb dolog amit a héten láttál egy amerikai óvodásoknak készült versike arról, mit kell csinálni, ha lövöldöznek az oviban

Ezt a fotót egy óvodában készítették az Egyesült Államokban, a táblán az abc mellett a színes betűkkel írt versike egy lövöldözésre készíti fel a gyerekeket.

Lockdown, lockdown
Lock the door

Shut the lights of
Say no more

Go behind the desk and hide
Wait until it’s safe inside

Lockdown, lockdown
It’s all done

Now it’s time to have some fun!

azaz körülbelül

Baj van, gyorsan 
ajtót zárd!

Lámpát kapcsold,
csukd a szád!

Asztal mögött csendesen
bújva várd, hogy rend legyen!

Baj volt, már nincs,
vége van.

Gyere, játszunk boldogan!

Erre a versre azért van szükség, hogy az óvodások játékosan tanulják meg, mit kell tenniük, ha lövöldözés kezdődne az óvodában. Ez az Egyesült Államokban egyáltalán nem elképzelhetetlen, 2018-ban csak május végig 23 olyan iskolai lövöldözés történt, aminek legalább egy sérültje vagy halálos áldozata volt. A képen látható versike nem is egyedi, ebben az összeállításban a különböző iskolai gyakorlatokat szedték össze, amikor az osztályokat arra készítik fel, mit kell csinálni, ha egy fegyveres kezd el lövöldözni az iskolában.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.