A legnyugtalanítóbb dolog amit a héten láttál egy amerikai óvodásoknak készült versike arról, mit kell csinálni, ha lövöldöznek az oviban

külföld
2018 június 07., 11:01
comments 124
link Forrás

Ezt a fotót egy óvodában készítették az Egyesült Államokban, a táblán az abc mellett a színes betűkkel írt versike egy lövöldözésre készíti fel a gyerekeket.

Lockdown, lockdown
Lock the door

Shut the lights of
Say no more

Go behind the desk and hide
Wait until it’s safe inside

Lockdown, lockdown
It’s all done

Now it’s time to have some fun!

azaz körülbelül

Baj van, gyorsan 
ajtót zárd!

Lámpát kapcsold,
csukd a szád!

Asztal mögött csendesen
bújva várd, hogy rend legyen!

Baj volt, már nincs,
vége van.

Gyere, játszunk boldogan!

Erre a versre azért van szükség, hogy az óvodások játékosan tanulják meg, mit kell tenniük, ha lövöldözés kezdődne az óvodában. Ez az Egyesült Államokban egyáltalán nem elképzelhetetlen, 2018-ban csak május végig 23 olyan iskolai lövöldözés történt, aminek legalább egy sérültje vagy halálos áldozata volt. A képen látható versike nem is egyedi, ebben az összeállításban a különböző iskolai gyakorlatokat szedték össze, amikor az osztályokat arra készítik fel, mit kell csinálni, ha egy fegyveres kezd el lövöldözni az iskolában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.