Matolcsy unokatestvérének a bankja (ami Matolcsy villatulajdonos fiait hitelezi) egy év alatt 700 százalékkal növelte a profitját

2018 június 7., csütörtök 11:01
48

Jó hír Európa utolsó valódi kereszténydemokráciájából!

A zoom.hu arról ír, hogy a Matolcsy György unokatestvérének tulajdonában álló NHB Bank 2017-ben óriásit ment: az év végén 81 százalékkal több pénz volt a bankban, mint 2016 végén, kihelyezni 55 százalékkal sikerült többet, és a tiszta nyereség 700 százalékkal nőtt egy év alatt, pedig működésre 1 milliárd forinttal többet költöttek.

A Szemerey Tamás tulajdonában álló NHB Bankba – ami Matolcsy György jegybankelnök mindkét fiának a cégét meghitelezte, de úgy, hogy a fiúk rózsadombi villát tudtak maguknak venni – 16,7 milliárd forintot pakoltak be: a pénzintézet ügyfelekkel szembeni kötelezettsége 20,5 milliárd forintról 37,3 milliárd forintra nőtt 2016 végéről 2017 végére, ekkora növekedésre nincsen kézenfekvő magyarázat, a legvalószínűbb, hogy az NHB-nak kevés, de nagy ügyfele van, ebből jött össze a nagy profit.

A lap arról is ír, hogy mindeközben az MNB-s Pallas Athéné-birodalomban 100 milliárdos pénzmozgás volt: megjelent, majd eltűnt egy óriási bankbetétállomány, és keletkezett egy befektetési alap, aminek 2017 végén kellett, hogy legyen bankbetétje. Persze ez lehet véletlen is. (:D)

Részletek a zoom.hu-n.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt