60 szibériai tigris született a világ legnagyobb tenyészközpontjában

Mintegy 60 szibériai tigriskölyök született idén a világ legnagyobb tenyészközpontjában, az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban.

Egy 7 hetes szibériai tigriskölyök a Debreceni Állat- és Növénykertben 2017. június 13-án.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A Harpinban lévő Szibériai Tigrisparkban több mint 1300 szibériai tigris él, és itt hozták létre a kínai szibériai tigristenyészközpont egyik létesítményét.

A szibériai tigrisek általában április és június között hozzák világra kicsinyeiket.

A szibériai tigris a világ egyik legveszélyeztetettebb faja, főleg Kína észak-keleti térségében és Oroszország távol-keleti részén él.

Kínában egy fajmentő programmal hozták létre a hejluncsiangi nagymacska-tenyészköpontot 1986-ban, akkor még csak 8 szibériai tigris élt a parkban. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.