60 szibériai tigris született a világ legnagyobb tenyészközpontjában

ÁLLAT
2018 június 10., 10:17
comments 18

Mintegy 60 szibériai tigriskölyök született idén a világ legnagyobb tenyészközpontjában, az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban.

Egy 7 hetes szibériai tigriskölyök a Debreceni Állat- és Növénykertben 2017. június 13-án.
photo_camera Egy 7 hetes szibériai tigriskölyök a Debreceni Állat- és Növénykertben 2017. június 13-án. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A Harpinban lévő Szibériai Tigrisparkban több mint 1300 szibériai tigris él, és itt hozták létre a kínai szibériai tigristenyészközpont egyik létesítményét.

A szibériai tigrisek általában április és június között hozzák világra kicsinyeiket.

A szibériai tigris a világ egyik legveszélyeztetettebb faja, főleg Kína észak-keleti térségében és Oroszország távol-keleti részén él.

Kínában egy fajmentő programmal hozták létre a hejluncsiangi nagymacska-tenyészköpontot 1986-ban, akkor még csak 8 szibériai tigris élt a parkban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.