A rendőröknek fel sem tűnt, hogy egy nap kétszer is ugyanazt az illegális határátlépőt szedték le a két vonatról

A police.hu május 29-én előbb 14:11-kor, majd 20:39-kor is hírt adott arról, hogy elfogtak egy-egy illegális határátlépőt Kelebiánál: az első hír szerint egy illegális migráns egy személyvonat vécéjében bújt el, a második szerint egy illegális migráns a tehervonat ütközőjén volt.

Az első hírhez csatolt fotó:

Fotó: police.hu

A második hírhez csatolt fotó:

Fotó: police.hu

Ahogy az a kitakarás ellenére is látható, a két képen nagy valószínűséggel ugyanaz az ember szerepel.

Az esettel kapcsolatban megkérdeztük a rendőrséget, hogy kiderüljön, tényleg ugyanarról az emberről van-e szó. Ezt a választ kaptuk:

„Tájékoztatom, hogy a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság által közzétett két sajtóközlemény egymástól független feltartóztatásról szól. Az egyik esetben egy magát szír állampolgárnak valló férfi egy személyvonat mosdójában, míg a másik esetben egy magát tunéziai állampolgárnak valló férfi egy tehervonat ütközőjén próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Így a személyek személyazonossága egyik esetben sem volt megállapítható.

A feltartóztatott személyeket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.”

Tehát – mivel a 2015-ben szigorított hatályos magyar jogszabályok szerint a tiltott határátlépés bűncselekmény – a férfit először egyszerűen visszaküldték a szerb határra, és még annyira sem azonosították a bűncselekmény elkövetésekor, hogy fél nappal később észrevegyék, hogy ugyanarról van szó, akit pár órával korábban elkísértek a határig. Ez aztán a szedett-vedett kutyaólhoz méltó határrendészeti eljárás!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.