A rendőröknek fel sem tűnt, hogy egy nap kétszer is ugyanazt az illegális határátlépőt szedték le a két vonatról

A police.hu május 29-én előbb 14:11-kor, majd 20:39-kor is hírt adott arról, hogy elfogtak egy-egy illegális határátlépőt Kelebiánál: az első hír szerint egy illegális migráns egy személyvonat vécéjében bújt el, a második szerint egy illegális migráns a tehervonat ütközőjén volt.

Az első hírhez csatolt fotó:

Fotó: police.hu

A második hírhez csatolt fotó:

Fotó: police.hu

Ahogy az a kitakarás ellenére is látható, a két képen nagy valószínűséggel ugyanaz az ember szerepel.

Az esettel kapcsolatban megkérdeztük a rendőrséget, hogy kiderüljön, tényleg ugyanarról az emberről van-e szó. Ezt a választ kaptuk:

„Tájékoztatom, hogy a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság által közzétett két sajtóközlemény egymástól független feltartóztatásról szól. Az egyik esetben egy magát szír állampolgárnak valló férfi egy személyvonat mosdójában, míg a másik esetben egy magát tunéziai állampolgárnak valló férfi egy tehervonat ütközőjén próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Így a személyek személyazonossága egyik esetben sem volt megállapítható.

A feltartóztatott személyeket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.”

Tehát – mivel a 2015-ben szigorított hatályos magyar jogszabályok szerint a tiltott határátlépés bűncselekmény – a férfit először egyszerűen visszaküldték a szerb határra, és még annyira sem azonosították a bűncselekmény elkövetésekor, hogy fél nappal később észrevegyék, hogy ugyanarról van szó, akit pár órával korábban elkísértek a határig. Ez aztán a szedett-vedett kutyaólhoz méltó határrendészeti eljárás!

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.