Az izlandiak annyira izgultak az Argentína elleni meccs alatt, hogy elfelejtettek WC-re menni

Szombaton koradélután az izlandi válogatott döntetlent játszott az előző vébé döntőse, Argentína ellen. Amely azért nagy szó, mert Izland összelakossága csupán 330 ezer fő, a válogatottban pedig a játékosok egy része nem is főállású focista.

Úgy tűnik, hogy nem csak a meccsre kiutazott szurkolók ültek tűkön a meccs alatt, hanem az otthon maradt izlandiak is nagyon izgultak:

A fővárosi vízszolgáltató adatai szerint a háztartások vízhasználata a meccs ideje alatt drasztikusan lecsökkent.

A vízhasználatot mérő cég adatai szerint a Reykjavik-környéki vízhasználat a meccs előtt szokatlanul nagy volt, aztán drasztikusan elcsökkent, amikor elkezdődött a meccs. A félidei szünetben hirtelen újra megugrott, hogy aztán a második félidőre megint lecsökkenjen. Azaz az izlandi háztartások nem igazán vitték túlzásba a WC-használatot a mérkőzés ideje alatt. (The Reykjavík Grapevine)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.