Életfogytiglant kért az ügyész Teréz körúti robbantóra

2018 június 18., hétfő 9:17
114
P. Lászlót vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2016. október 21-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

„Életfogytig tartó szabadságvesztést kért az ügyész a Teréz körúti robbantás vádlottjára hétfőn a Fővárosi Törvényszéken” 

- adta hírül az MTI. 

Az ügyészség szerint a vádlott, P. László előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölést kísérelt meg, de robbanóanyaggal visszaéléssel és terrorcselekmény előkészületével is vádolják az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt.

A perbeszédben elhangzott, hogy az ügy összes körülménye egyetlen büntetés kiszabására ad lehetőséget, életfogytig tartó szabadságvesztésre.

A 22 éves P. László a vád szerint 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt. A robbantás célja az ügyészség szerint az volt, hogy megszerezze fegyvereiket, a rendőrök életét pedig csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A Teréz körúti robbantó peréről Albert Ákos többször is közvetített, riportjai itt és itt olvashatóak. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt