Nem változtatott az alapkamaton a jegybank

gazdaság
2018 június 19., 12:25
comments 66

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintjén, és a kamatfolyosó sem módosult - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden.

Ennek azért van jelentősége, mert kedd délelőttre 3,5 éves mélypontra gyengült a forint, elemzők szerint a piac azért nyugtalan, mert a jegybank ragaszkodik a laza monetáris politikához.

Az MNB most megerősítette, hogy nem emelnek kamatot továbbra sem. A jegybanki alapkamat 0,90 százalékon áll 2016. május 25. óta. Előzetesen a forint további gyengülését várták ettől a döntéstől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.