A BKV kivont a forgalomból egy kétéves magyar elektromos buszt

közlekedés
2018 június 21., 12:37
comments 50

Az Index információi szerint a BKV üzemeltetéstechnikai okok miatt ideiglenesen kivonta a forgalmi állományból egy alig kétéves, Modulo C68E-s buszt. 

A lap szerint a lépésre azért volt a szükség, mert a busz már egy ideje nem volt üzemképes, és nem is lehetett arra számítani, hogy az Ikarus Egyedi Kft. gyorsan meg fogja javítani. Ezért a BKV inkább kivonta a forgalomból, mert így addig se kell közterheket fizetni rá. 

Nemrég az Omnibusz szakblog írt arról, hogy az Ikarus Egyedi ugyanakkor bajban van, csődközelbe kerültek, ezért nem lehet számítani arra, hogy hamar megoldanák a problémát. 

A lap ír arról is, hogy a cég által leszállítandó tíz röntgenbuszból egy lett kész május végéig, a pécsi és tatabányai elektromos buszokból egy darab sem, a 180 dízel csuklósból pedig 13. 

Az elektromos Modulo buszokkal eddig is volt gond, korábban kettő járműnek is hosszabb időre kellett kiszállnia a forgalomból meghibásodás miatt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.