Előzetes letartóztatásba került a magyar-ukrán állampolgár férfi, akit terrorizmus gyanújával vett őrizetbe a szlovák rendőrség

A kassai kerületi bíróság csütörtökön elrendelte a terrorizmus és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsított Vladimir G. magyar-ukrán állampolgár előzetes letartóztatását. A szlovák közszolgálati TASR hírügynökség jelentése szerint a férfit hétfőn este Kassán vette őrizetbe a szlovák rendőrség a kijevi Interpol elfogatóparancsa alapján. 

Az előzetes letartóztatás ellen Vladimir G. azonnal panaszt nyújtott be, amelyről a szlovák Legfelsőbb Bíróság fog dönteni. A gyanúsított előzetes letartóztatását a kassai kerületi ügyészség ügyésze javasolta a bíróságnak. A letartóztatási parancsot az ukrán bíróság azért adta ki, mert az érintettet súlyos bűncselekmények - mások egészségének szándékos veszélyeztetése, gyilkossággal és illegális túszejtéssel való fenyegetés, túsztartás, szervezett bűnözésben való részvétel, terrorizmus, közszereplők elleni támadás - elkövetésével gyanúsítja - írta a szlovák hírügynökség.

 Vladimir G. és társai 2014-ben és 2015-ben bűnszövetkezetet alakítottak, és rendkívül súlyos bűncslekményeket követtek el Ukrajna területén - mondta a bírósági tárgyalás után Milan Filicko, a kassai kerületi ügyészség szóvivője újságíróknak. Amennyiben a bíróság megalapozottank találja a vádakat, a gyanúsítottakra akár 15 éves börtönbüntetést is szabhatnak - jegyezte meg a TASR. Vlagyimir G.-t rendőrségi komandósok vezették a bírósági terembe. A gyanúsított újságíróknak azt mondta, elutasítja a vádakat és nem ért egyet azzal, hogy a szlovák hatóságok kiadják őt Ukrajnának. Azt állította, hogy családjával együtt Kassán él és nem bűnös.  (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.