A Voice-ot nézte a telefonján a sofőr, amikor az önvezető Uber halálra gázolt egy gyalogost

2018 június 22., péntek 9:28
63

A Guardian azt írja, a rendőrségi vizsgálat szerint az önvezető Uber biztonsági sofőrje, ami márciusban gázolt halálra egy gyalogost, a telefonján streamelte a tehetségkutató műsort. A Verge májusban arról írt, hogy a jelentést ismerő források szerint az autó szenzorai érzékelték az úttestre lelépő 49 éves Elaine Herzberget, de a szenzorokat felügyelő szoftver 'úgy döntött', hogy nincs szükség kitérésre, és feltehetően hamis pozitívnak minősítette a szenzorok jelzését.

A baleset azonban a legújabb vizsgálat szerint simán elkerülhető lett volna, ha a sofőr, Rafaela Vasquez rendesen végezte volna a dolgát. De ahelyett, hogy az utat figyelte volna, állandóan lepillantgatott a telefonjára, és csak fél másodperccel azelőtt nézett fel újra, hogy az autó elütötte Herzberget. A rendőrség a műsort sugárzó Hulutól szerezte meg az adatokat, mely szerint a baleset idején a nő valóban a Voice-ot nézte. Vasquezt valószínűleg emberöléssel vádolják meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt