A Voice-ot nézte a telefonján a sofőr, amikor az önvezető Uber halálra gázolt egy gyalogost

A Guardian azt írja, a rendőrségi vizsgálat szerint az önvezető Uber biztonsági sofőrje, ami márciusban gázolt halálra egy gyalogost, a telefonján streamelte a tehetségkutató műsort. A Verge májusban arról írt, hogy a jelentést ismerő források szerint az autó szenzorai érzékelték az úttestre lelépő 49 éves Elaine Herzberget, de a szenzorokat felügyelő szoftver 'úgy döntött', hogy nincs szükség kitérésre, és feltehetően hamis pozitívnak minősítette a szenzorok jelzését. 

A baleset azonban a legújabb vizsgálat szerint simán elkerülhető lett volna, ha a sofőr, Rafaela Vasquez rendesen végezte volna a dolgát. De ahelyett, hogy az utat figyelte volna, állandóan lepillantgatott a telefonjára, és csak fél másodperccel azelőtt nézett fel újra, hogy az autó elütötte Herzberget. A rendőrség a műsort sugárzó Hulutól szerezte meg az adatokat, mely szerint a baleset idején a nő valóban a Voice-ot nézte. Vasquezt valószínűleg emberöléssel vádolják meg. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.