Folytatja a főbírák feljelentgetését a Magyar Idők

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A kormányzati média teljes sebességre kapcsolat a Rákosi-rendszer legmélye felé tartó nosztalgiavonaton. Az állami végbélből szinte ki sem látszó Magyar Idők csütörtökön azért írt név szerint az Országos Bírói Tanács (OBT) egyik tagjáról, mert kiderült, hogy az követi a Twitteren Pardavi Mártát és Léderer Andrást, a Helsinki Bizottság vezetőit, és a New York Timesnak adott nyilatkozatában jogtalannak nevezte Handó Tünde bírói kinevezési gyakorlatát.

A Magyar Idők péntekre rájött, hogy az OBT-ben több olyan bíró is van, aki (ahogy a művelt román mondja: horrible dictu)

nem mindenben ért egyet a kormánnyal.

A Fővárosi Ítélőtábla egyik bíráját, Fatalin Juditot azért kritizálja a propagandalap, mert 2016-ban tagja volt annak a háromfős tanácsnak, ami elrendelte a Fidesz által azóta megszeretett Budaházy György előzetes letartóztatását. Bezzeg ugyanez a bírónő 2011-ben megszüntette Hunvald György előzetes letartóztatását! Hát nem botrányos? Sokkal jobb lenne, ha a magyar bírók ezentúl egyenesen a kormánytól vagy legalább a Magyar Idők szerkesztőségétől kérdeznék meg, hogyan alkalmazzák a jogot. Úgy sokkal nagyobb rend lenne.

De itt még nem áll meg a renitens bírók listája. Matusik Tamás bűnlajstroma még sokkal súlyosabb:

  • tanulmányt írt az előzetes letartóztatásról,
  • együtt dolgozott a Magyar Helsinki Bizottsággal és a Nyílt Társadalom Alapítvánnyal,
  • 2013-ban részt vett egy szakértői találkozón, ahol úgy említik, mint a Helsinki Bizottság magyarországi büntetőjogi reformmal kapcsolatos projektjének felkért szakértője,
  • és az Országos Bírói Hivatallal szemben kritikus bejegyzéseket tesz közzé a Twitteren. Sőt, csak idén tavasszal kezdte használni a Twittert. Gyanús!

Aztán ott van a harmadik jómadár, Hilbert Edit, aki már korábban is támadta Handó Tündét, az Országos Bírói Hivatal vezetőjét.

Vasvári Csaba pedig korábban beperelte Handó Tündét, ráadásul a 2006-os zavargások utáni perekben börtönbüntetéseket is szabott ki, és kitüntette Gyurcsány Ferenc.

A Szabad Nép összeállítását olvashatták, 1953. júniusából.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.