Elindult Toroczkai új pártja, fehér szigetté tennék Magyarországot

POLITIKA
2018 június 23., 19:32
comments 811

Szombaton Ásotthalmon zászlót bontott a Jobbik-ellenes szélsőjobb. Dúró Dóra és Toroczkai László pártjának megalakulásánál többet szidták a Jobbik vezetését, mint a hagyományosan nemzetvesztő baloldalt és az összes világösszeeskövést együttvéve. 

A Mi Hazánk Mozgalom azokat akarja elhozni a Jobbiktól, akiknek nem tetszett a párt langyosabb, néppártosabb irányvonala, most pedig Toroczkaiéktól újra megkapták a régi hangulatot: 

szólt a nemzeti rock, lengtek az Árpád-sávos zászlók, újra fel lehetett venni a gárdamellényt és lehetett fehér Magyarországról beszélni. 

link Forrás

A Toroczkai László előtt felszólaló Pongrátz András egyenesen lekommunistázta a Jobbikot Dúró Dóra kizárása miatt. A közönség pedig nem Orbán vagy Gyurcsány emlegetésénel kezdett fújolni és bekiabálni, hanem amikor Vona Gábort, Gyöngyösi Mártont vagy Mirkóczki Ádámot emlegették a színpadon, mert megtagadták a párt múltját. Visszatérő poén volt, hogy a tagságtól összegyűjtött pénzt is csak elitták.

A Jobbikban választások után feszült egymásnak a párt néppártosabb és radikálisabb szárnya, ami végül pártszakadáshoz vezetett. Miután Toroczkai László alulmaradt az elnökválasztáson Sneider Tamással szemben, május végén bejelentette, hogy önálló platformot alapít a párton belül. Hozzá a Jobbik képviselőcsoportjából egyedül Dúró Dóra csatlakozott, de mivel a pártvezetés nem ismerte el a platform létjogosultságát, kizárták a frakcióból. Miután Toroczkait a platform miatt kizárták a pártból, Dúró és férje, Novák Előd is kilépett.

A Toroczkaiékhoz csatlakozók közül sokaknak az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor Vona Gábor koalícióra lépett volna az LMP-vel és a Momentummal. Pongrácz szerint egy ilyen kormánynál még az is jobb, ha Orbán Viktor marad hatalmon. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A rendezvényt levezénylő Novák Előd szerint a néppártosodási fundamentalizmus miatt lépnek most ki tömegesen a Jobbikból, és név szerint felsorolta azokat a polgármestereket és önkormányzati képviselőket, akik már otthagyták a pártot.

Dúró Dóra nem csinált titkot abból, hogy nagyon megviseli a szakítás, de szerinte a Jobbik az elmúlt években annyira túltaktikázta magát, hogy a végén már azt sem lehetett tudni, mit képviselnek. Szerinte a nemzeti trikolór helyét valami zavaros szivárványos zászló vette át a pártban. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Hibának tartja, hogy nem beszéltek eleget olyan témákról, mint a kommunizmussal való szembenézés vagy a népesedés, majd orkánszerű tapsot kapott a közönségtől, amikor harmadik elhanyagolt témaként a cigánykérdést is felhozta. Dúró a Jobbik helyett egy olyan közösséget akar, ami a fontos célokat nem rendeli alá politikai taktikázásoknak. Ezért a parlamenti mandátumát sem adja vissza a pártnak, inkább függtelen képviselőként képviseli az új mozgalmat.

Nagyhatalom leszünk

Az is eldőlt, hogy az új párt elnöke Toroczkai László lesz, aki szerint a saját politikai tehetségét igazolja vissza, hogy a Fidesz gyakorlatilag az ő programjával nyerte meg a választásokat. Ragaszkodik ahhoz, hogy a kerítést ő találta ki, de amikor ebből lehetett volna valami, a Jobbik pont elment balra.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Az első pártelnöki beszédét rögtön azzal kezdte, hogy mennyire elege van a pártelnökökből. Szerinte a mostaniak teljesen mesterségesek, akiknek a mozgásuktól a beszédeikig mindent a tanácsadóik terveznek meg, de a valódi problémákat nem ismerik. Ő persze igen:

  • A népességfogyás és a kivándorlás,
  • a nagytőkések idegeneket akarnak betelepíteni, ha itthon elfogy a munkaerő,
  • de közben nem tesznek azért, hogy több magyar szülessen vagy maradjon itthon.
  • Szerinte a a kormányt sem zavarja, hogy a népességfogyás közben a cigányság létszáma megduplázódott, amit a legjobban bizonyít, hogy Farkas Flóriánra bízták a kérdést.

Neki is az tett be, hogy Vona a baloldal felé nyitott. Szerinte a mostani helyzetnél is rosszabb lett volna, ha Vona Gábornak sikerült volna összehoznia a Jobbik-LMP-Momentum koalíciót. Eddig inkább csak a kormányoldalon ismételgették, hogy egész Európában reménykedve figyelnek Magyarországra. Bár Toroczkai szerint ez igaz, de szerinte nem Orbán Viktorra figyelnek, hanem az olyan radikálisokra, mint az ő mozgalmuk. 

De arra jól ráérzett, hogy a világpolitika mellett újra elő kell venni a hétköznapi problémákat is, ezért beleszállt az Artisjusba, amiért egyszerű fodrászokat bírságolnak meg, ha szól náluk a rádió, de szerinte a parkolóhelyekket is egy maffia tartja a kezében, a bankoknak pedig hagyják, hogy megsarcolják az embereket. Láthatóan a közönséget is felrázta, hogy végre sokkal közelebbi ellenségeket állítottak eléjük. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Valamivel távolabbi célként jelölte meg, hogy Magyarország nagyhatalommá válik Európán belül. „Olyan Magyarországot szeretnénk, ami fehér szigetként megmarad Európában”- mondta az új pártelnök, aki arra számít, hogy nemcsak a kivándorolt magyarok fognak visszatelepülni, hanem sok európai is ide akar települni, hogy magyarok lehessenek. Ő már beszélt is egy dél-afrikai fehér családdal, akik Ásotthalmon képzelik el a jövőjüket.

Egyelőre várják, hogy a Jobbikot elhagyók csatlakozzanak hozzájuk, a párt alapító nyilatkozatával csak augusztus 20-án jönnek elő, de aztán jövőre elindulnak az európai parlamenti választásokon és az önkormányzati választáson is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.