Egy, az életével elégedetlen kínai férfi halálra késelt két iskolást Sanghajban

Több 444 videó?
Szeretném

Két általános iskolás fiút gyászolnak Sanghaj lakosai, miután egy 29 éves férfi megkéselte őket a nagy presztízsű Idegennyelvű Általános Iskola bejáratánál. A gyerekeket épp az anyjuk hozta az iskolába, amikor a férfi rájuk támadt. A gyerekek meghaltak, az anya túlélte a támadást.

A támadót a helyszínen letartóztatták.

A rendőrség közlése szerint a férfi június elején érkezett a kínai nagyvárosba, de nem tudott munkát találni és beilleszkedni, ezért elhatározta, hogy „bosszút áll a társadalmon”.

Sanghajt mélyen megrázta a gyilkosság, az erőszakos bűncselekmények ugyanis a kamerarendszer és a sok rendőr miatt viszonylag ritkák a városban, és fegyverhez jutni is nagyon nehéz (igaz, pont ezért a késsel és bárddal elkövetett támadások száma az utóbbi években enyhe növekedésnek indult).

Gyászoló sanghajiakFotó: Bai kelin/Imaginechina

Az ilyen, gyakran gyerekek ellen elkövetett támadások után a rendőrség általában az elkövetők ideggyengeségével szokták magyarázni a tragédiát, kriminológusok azonban felvetették, hogy mélyebben húzódó társadalmi problémákra is rávilágíthatnak ezek a gyilkosságok, például arra, hogy az országban egyre frusztrálóbbakká válnak a hatalmas jövedelmi különbségek. Ez magyarázná azt is, miért támadnak sokszor előkelő iskolák diákjaira az elkövetők.

A gyerekek elleni erőszakos bűncselekmények a kínai társadalomban hagyományosan nagy visszhangot keltenek, hiszen a nagyvárosokban a legtöbb családnak csak egy gyereke van. (Inkstone News)