Olyan szöveggel oltották le az arcoskodó olasz miniszterelnököt az EU-csúcson, hogy a kocsmában rendelnél nekik egy kört

Balról jobbra: Bojko Boriszov, Stefan Löfven és Angela MerkelFotó: VIRGINIA MAYO/AFP

Csodálatos szópárbaj színesítette a csütörtökről péntekre virradó éjszakát a ma hajnalig tartó EU-csúcson a brit Guardian névtelen forrása szerint. A három főszereplő Antonio Giuseppe Conte az új olasz miniszterelnök, illetve két kollégája, a bolgár Bojko Boriszov és a svéd Stefan Löfven.

Conte az éjszaka egyik főszereplőjévé vált, egy adott ponton ugyanis azzal zsarolta meg az Unió összegyűlt kormányfőit, hogy ha Olaszország nem kap rendkívüli segítséget a tengeren át érkező menekültek elhelyezéséhez, akkor a csúcs minden határozatát - a menekültkérdéssel össze nem függőket is - meg fogja vétózni.

Ennek a vitának a hevében az EU gyakorlatát kritizálva Conte egyszer csak azzal az "érvvel" ált elő, hogy

"Én jogászprofesszor vagyok!"

Mire Boriszov azzal vágott vissza, hogy

"Én pedig tűzoltó voltam korábban, de így nem lehet tárgyalni."

Erre Löfven is becsatlakozott azzal, hogy 

ő pedig hegesztő volt, 

de nem érti, hogy ez hogy jön ide.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.