Olyan szöveggel oltották le az arcoskodó olasz miniszterelnököt az EU-csúcson, hogy a kocsmában rendelnél nekik egy kört

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Balról jobbra: Bojko Boriszov, Stefan Löfven és Angela MerkelFotó: VIRGINIA MAYO/AFP

Csodálatos szópárbaj színesítette a csütörtökről péntekre virradó éjszakát a ma hajnalig tartó EU-csúcson a brit Guardian névtelen forrása szerint. A három főszereplő Antonio Giuseppe Conte az új olasz miniszterelnök, illetve két kollégája, a bolgár Bojko Boriszov és a svéd Stefan Löfven.

Conte az éjszaka egyik főszereplőjévé vált, egy adott ponton ugyanis azzal zsarolta meg az Unió összegyűlt kormányfőit, hogy ha Olaszország nem kap rendkívüli segítséget a tengeren át érkező menekültek elhelyezéséhez, akkor a csúcs minden határozatát - a menekültkérdéssel össze nem függőket is - meg fogja vétózni.

Ennek a vitának a hevében az EU gyakorlatát kritizálva Conte egyszer csak azzal az "érvvel" ált elő, hogy

"Én jogászprofesszor vagyok!"

Mire Boriszov azzal vágott vissza, hogy

"Én pedig tűzoltó voltam korábban, de így nem lehet tárgyalni."

Erre Löfven is becsatlakozott azzal, hogy 

ő pedig hegesztő volt, 

de nem érti, hogy ez hogy jön ide.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.