Kezdődik a Pride

Rendszerint nagy kánikulában zajlik a Budapest Pride felvonulás, ebben az évben viszont hűvösebb, esős vasárnapra esett a rendezvény. A menet délután 3-kor indul, a szervezők a Városligeti fasorhoz hirdettek gyülekezőt. A menet a tervek szerint fél hatra az Andrássy út-Nagymező utca-Bajcsy Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon érkezik majd a Kossuth Lajos térre.

Fotó: Adrián Zoltán/Képszerkesztőség

Kordon elvileg nem lesz, csak néhány ellentüntetési ponton, így a kis utcák többségéből menet közben is lehet csatlakozni a tömeghez.

Fotó: Adrián Zoltán/Képszerkesztőség
Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség
Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség
Fotó: Adrián Zoltán/Képszerkesztőség

A felvonulással egy időben több szélsőjobboldali szervezet is tüntetést jelentett be, és közös nyilatkozatot adott ki. Ebben az áll, hogy a Hősök terén gyülekeznek majd, aztán az Andrássy út mentén, bejelentett demonstrációkon tiltakoznak. A szervezetek közt ott van a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Betyársereg, az Erő és Elszántság, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a Gárdamotorosok és a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom.

Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség

A felvonulás mellett 35 ország nagykövetsége állt ki, és egy rakás cég is.

Fotó: Adrián Zoltán/Képszerkesztőség

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.