Kezdődik a Pride

Rendszerint nagy kánikulában zajlik a Budapest Pride felvonulás, ebben az évben viszont hűvösebb, esős vasárnapra esett a rendezvény. A menet délután 3-kor indul, a szervezők a Városligeti fasorhoz hirdettek gyülekezőt. A menet a tervek szerint fél hatra az Andrássy út-Nagymező utca-Bajcsy Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon érkezik majd a Kossuth Lajos térre.

Fotó: Adrián Zoltán/Képszerkesztőség

Kordon elvileg nem lesz, csak néhány ellentüntetési ponton, így a kis utcák többségéből menet közben is lehet csatlakozni a tömeghez.

Fotó: Adrián Zoltán/Képszerkesztőség
Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség
Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség
Fotó: Adrián Zoltán/Képszerkesztőség

A felvonulással egy időben több szélsőjobboldali szervezet is tüntetést jelentett be, és közös nyilatkozatot adott ki. Ebben az áll, hogy a Hősök terén gyülekeznek majd, aztán az Andrássy út mentén, bejelentett demonstrációkon tiltakoznak. A szervezetek közt ott van a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Betyársereg, az Erő és Elszántság, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a Gárdamotorosok és a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom.

Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség

A felvonulás mellett 35 ország nagykövetsége állt ki, és egy rakás cég is.

Fotó: Adrián Zoltán/Képszerkesztőség

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.