Martinez, a belga kapitány a világ legbüszkébb emberének érzi magát

Roberto Martinez, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a világ legbüszkébb emberének tartja magát azok után, hogy csapata péntek este 2-1-re legyőzte a brazil együttest az oroszországi világbajnokság negyeddöntőjében, és bejutott a legjobb négy közé. Kollégája, a brazil Tite ugyanakkor fájdalmasnak tartja a kiesést, és a lemondás is felmerült benne, de a brazil futballszövetség marasztalja.

Martinez a kazanyi összecsapás után elmondta, hogy azzal tudták legyőzni az ötszörös világbajnok brazilokat, hogy a bátor taktikát sikerült az utolsó másodpercig betartani, és mentálisan is készen álltak a csatára.

„A brazilok ellen át kell lépni egy pszichológiai határt. Sárga mez, öt világbajnoki cím és mindaz, ami ezekkel együtt jár. A játékosaimnak szükségük volt arra, hogy higgyenek magukban. Én vagyok a világ legbüszkébb embere” - fogalmazott a belgák spanyol kapitánya.

Azt mondta, számára a brazil volt a vb legjobb csapata, amely ellen kilencven percen keresztül jól kellett védekezni, de Martinez szerint most egy kiváló francia válogatott vár rájuk az elődöntőben is.

„Ha eljutsz a vb-n a legjobb négy közé, akkor ott már nincs gyenge ellenfél. Hasonló erőt képviselünk, és mindent megteszünk a győzelemért.”

A belgák immár 24 mérkőzés óta veretlenek, és 1986 után először, történetük során másodszor jutottak el a vb elődöntőjébe.

A brazil Tite nagyon csalódott volt a búcsú miatt. A szövetségi kapitány szerint a szerencse nem az ő oldalukon állt, de nem akar mentséget keresni, mert nem hisz ebben.

„Két nagyon technikás válogatott találkozott egy magas színvonalú mérkőzésen. Belgiumnak nagyszerű csapata van. A szerencséről nem szeretnék beszélni. A kapus Courtois szerencsés volt? Nem, parádés teljesítményt nyújtott.” - mondta Tite.

A statisztika szerint a továbbjutó belgáknak 8, míg a búcsúzó braziloknak 26 lövésük volt a negyeddöntőben. A dél-amerikai gárdának 15 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata szakadt most meg. (MTI)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.